Україна заборонила трансляцію телеканалів NewsOne, ZIK, "112 Україна" / фото ua.depositphotos.com

Міністерство внутрішніх справ попереджає про загрозу здійснення силових провокацій, а також розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння через блокування "каналів Медведчука".

Про це повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк.

"Ми уважно стежимо за подіями останніх днів у зв’язку з рішенням РНБО щодо блокування телеканалів ворожої пропаганди та застосування санкцій проти інформаційних сателітів Кремля і введенням його в дію Президентом України. Наразі, нам надходить оперативна інформація щодо можливих спроб дестабілізації ситуації, шляхом здійснення силових провокацій, а також розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння з боку зовнішніх та внутрішніх деструктивних сил", - заявив Шкіряк.

Він також зазначив, що підрозділи МВС готові дати відсіч будь-яким провокаціям і попередив про невідворотність покарання в разі здійснення злочинів проти держави Україна.

"У разі спроб здійснення будь-яких злочинних та провокативних дій, закликів до порушення територіальної цілісності, масових безладів, а також провокування силових і насильницьких дій, що суперечать Законам України, - підрозділи Національної поліції та Національної гвардії будуть реагувати в рамках повноважень, наданих їм Законом та Конституцією України", - сказав Шкіряк.

Читайте такожАваков про санкції проти телеканалів: не треба плутати "свободу слова" з антиукраїнською діяльністю

Радник міністра також запевнив, що правоохоронці не дадуть жодних шансів проросійським ворожим силам розколоти українське суспільство і розірвати країну.

Заборона телеканалів Медведчука: що відомо

Читайте такожВ РНБО допускають запровадження санкцій проти інших телеканалів

Телеканали Тараса Козака: що відомо

  • 12 жовтня 2018 року Козак заявив про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41-42 мільйони гривень.
  • У грудні 2018 року Козак відзвітував про купівлю дев'яти компаній групи 112 Україна, оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 мільйона гривень.
  • У 2019 році Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу Zik.
  • 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne.