REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Республіки Білорусь Володимиром Макеєм, під час якої розповів про створення ініціативи «Люблінський трикутник».

Як повідомляє прес-служба МЗС, Кулеба запросив Макея як почесного гостя на зустріч міністрів закордонних справ України, Литви та Польщі.

Читайте такожВ МЗС України заявляють про необхідність розширювати санкції ЄС проти Росії

Відео дня

«Білорусь і Україна є не просто партнерами, а й сусідами і друзями. Ми підтримуємо Білорусь у питаннях захисту її суверенітету та економічної безпеки», - зазначив Кулеба.

Глави зовнішньополітичних відомств обговорили питання торговельно-економічного співробітництва, зокрема взаємодії в енергетичній сфері. Україна і Білорусь зацікавлені у використанні нафтопроводу Одеса-Броди для диверсифікації постачання нафти.

«Міністри закордонних справ домовилися про проведення незабаром політичних консультацій на рівні заступників міністра. Очікується, що у ході переговорів сторони приділять увагу питанням підготовки до офіційного візиту до Білорусі президента України та проведення третього форуму регіонів України та Білорусі, (8-9 жовтня 2020 року у м.Гродно)», - додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 28 липня Кулеба заявив про започаткування ініціативи під назвою "Люблінський трикутник" за участі України, Литви та Польщі.

Згідно з домовленістю, глави МЗС цих країн проводитимуть регулярні зустрічі.