Притула / фото УНІАН

Шоумен, блогер та волонтер Сергій Притула, який оголосив про намір балотуватись у мери Києва, вирішив завершити кар’єру в шоу-бізнесі заради політики.

Читайте такожМОЗ розробить рекомендації для безпечного проведення місцевих виборів

Про це актор розповів у інтерв’ю LB.ua.

Відео дня

"Щоб закрити це питання (про поєднання творчої роботи з політичною діяльністю, – ред) раз і назавжди, я оголошу про свій вихід з «Вар’яти-шоу» і закінчення своєї акторської кар’єри. Це той крок, який мені трішки важко робити, зважаючи на те, що я десять років віддав цьому колективу і розвитку україномовного гумору", - розповів Притула.

За словами актора, його "лебединою піснею" у проекті стануть зйомки останнього сезони "Вар’ятів" для  "Нового каналу".

"Після чого хлопці підуть у самостійне плавання, я виходжу з колективу і як очільник, і як редактор, і як актор", - підсумував він.

Проект "Вар’яти-шоу" з'явився у 2010 році у Тернополі, перший виступ відбувся 28 травня 2010-го під назвою "Перше україномовне гумор-шоу "Вар'яти". 2 листопада 2016-го відбулася прем'єра шоу в ефірі "Нового каналу".

Притула йде в мери

Нагадаємо, Сергій Притула 11 серпня оголосив, що йде на вибори міського голови Києва від партії «Голос».

Це друга спроба шоумена потрапити у велику політику. На останніх парламентських виборах Притула йшов 30-м у списку партії «Голос», але потрапити у Верховну Раду йому не вдалося.

Притула починав свій творчий шлях як ведучий радіо у 1998 році, з 2000 по 2001 рр. навчався в одному з коледжів Лондона. З 2006 по 2009 рр. був резидентом українського «Камеді Клаб».

З 2008 по 2010 рік разом з Андрієм Молочним працював над скейтч-шоу «Файна Юкрайна».

Від початку російської агресії в Україні займається волонтерською діяльністю. За словами шоумена, станом на початок 2020 року він передав на потреби армії близько 40 млн грн. За волонтерську діяльність нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня (2019) і недержавним орденом «Народний Герой України» (2016).