Зеленський висловив надію, що можливі зміни влади в США не вплинуть на підтримку України / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський оцінив наслідки можливого обрання Дональда Трампа на другий термін президента в Сполучених Штатах Америки. Про це глава держави сказав в інтерв'ю італійському телеканалу RAI.

Зокрема, у президента України запитали, якщо в США на виборах президента буде проголосовано за Дональда Трампа, чи має він побоювання, що може відбутися крок назад та зміниться рівень допомоги для України.

Зеленський висловив надію, що можливі зміни влади в США не вплинуть на підтримку України.

Відео дня

"Ми повинні знаходити можливості працювати разом. В часи війни це для нас може бути вирішальними, якщо буде послаблення допомоги з боку Сполучених Штатів. Я б хотів вірити і сподіватися, якщо будуть зміни в керівництві США, то це не буде мати вплив", - сказав глава держави.

Водночас, Зеленський звернув увагу, що іноді на виборах люди щось говорять, а потім діють стримано.

"Не обов'язково те, що вони говорять, потім відбувається. Буває і так. Я дуже вірю, що ті деякі радикальні голоси Республіканської партії не будуть започатковувати новий геополітичний перерозподіл. Тому що якщо вони приходять до влади і хочуть послабити допомогу Україні, це й буде новий геополітичний перерозподіл. Тому що Путін прорве нашу оборону і піде далі. І він так просто не зупиниться", - переконаний Зеленський.

Вибори у США та допомога Україні - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, Дональд Трамп прагне переобратися на посаду президента США на виборах, які відбудуться у листопаді цього року.

У середині січня Трамп вкотре пообіцяв "дуже швидко" вирішити ситуацію з війною в Україні. Він впевнений, що зможе залучити до діалогу президентів України і Росії, яких він "добре знає".

Раніше Трамп обіцяв закінчити війну за "24 години".

Водночас, Зеленський запросив Трампа приїхати до Києва.

З жовтня місяця минулого року Конгрес США не може схвалити додаткову підтримку для України. Певна частина представників Республіканської партії заявило, що треба спочатку вирішити внутрішні проблеми, і зокрема з великим напливом незаконних мігрантів на південному кордоні США. Через додаткова допомога для України не ухвалюється.

У неділю, 4 лютого, Сенат Сполучених Штатів Америки оприлюднив двопартійну пропозицію про допомогу Ізраїлю, Україні та охорону кордонів на суму 118 мільярдів доларів. Законопроект передбачає виділення 60,1 млрд доларів на допомогу Україні, 14,1 млрд доларів - Ізраїлю і 20,2 млрд доларів - на підвищення безпеки на американському кордоні.

Втім, цей законопроект різко розкритикували республіканці Палати представників, зокрема спікер Майк Джонсон.

На думку виданняThe Washington Post, ця пропозиція може стати найкращим шансом для президента Джо Байдена забезпечити Україну військовою допомогою.

Вас також можуть зацікавити новини: