Зеленський і його партія очолюють політичні рейтинги в Україні / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Президентський рейтинг очолює чинний глава держави Володимир Зеленський, парламентський - партія «Слуга народу».

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 16-20 грудня.

Рейтинг президентських виборів

Відео дня

Вказується, що якби президентські вибори відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 26,5% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. За лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка проголосували б 14,3%, за співголову політичної партії "Опозиційна платформа - за життя" Юрія Бойка - 10,1%, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко - 9,8%.

Читайте такожУкраїнці серед політиків найбільше довіряють Зеленському, найменше – Порошенку – опитування

За голову політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука - 7,7%, за лідера партії «Українська стратегія» Володимира Гройсмана - 6,4%, за лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка - 6,0%, за голову ВР Дмитра Разумкова - 4,1%, за лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка - 3,6%. Рейтинг інших кандидатів не більше 3%.

Рейтинг президентських виборів

Рейтинг парламентських виборів

У парламентському рейтингу лідером є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 21,1% серед тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором. За партію «Опозиційна платформа - За життя» готові проголосувати 17,3%, партію «Європейська солідарність» - 15,2%, партію «Батьківщина» - 10,9%. По 4,8% опитаних підтримали б Радикальну партію та партію «Українська стратегія Гройсмана», 4,3% - партію «За майбутнє», 3,8% - партію «Сила і честь», 3,5% - «Голос», по 3,4% - партію Шарія та ВО «Свобода», 3,3% - УДАР Віталія Кличка. Рейтинг інших політичних сил менше 2%.

Рейтинг парламентських виборів

Як проводилося опитування

  • Опитування проводилось 16-20 грудня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
  • Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення.
  • Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.
  • Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).
  • Похибка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.