Єрмак: Робота 'нормандського формату' розблокована та продовжується

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак зазначає, що процес роботи "нормандського формату" розблокований і продовжується.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України в Харкові.

"Я декілька годин тому повернувся з Берліну, де відбувалася чергова зустріч політичних радників "нормандського формату"... Це вже друга за останні два тижні зустріч політичних радників. Ми можемо говорити про те, що процес роботи "нормандського формату" - він розблокований, він продовжується. Я думаю, наразі ці зустрічі будуть відбуватися в дуже такому частому режимі", - зазначив Єрмак.

Відео дня

Крім того, він зауважив, що було зафіксоване "абсолютно безумовне підтримання всіма сторонами учасників "нормандського формату" щодо прихильності до режиму припинення вогню".

"Я думаю, що це дуже важливо. І ви відзначаєте, що, наприклад, на минулому тижні ми мали, на щастя, декілька днів, практично, з нульовими порушеннями режиму припинення вогню. А це означає збережені життя і здоров'я наших воїнів", - наголосив керівник ОП.

Також, додав Єрмак, було досягнуто домовленості щодо активізації роботи у Тристоронній контактній групі, яка "останнім часом не давала практично жодних результатів".

"Ми сподіваємося, що вона перейде до таких важливих питань гуманітарних складових, як обмін полоненими, як відкриття КПВВ, які з української сторони вже більше року готові до такого відкриття", - сказав він.

За словами керівника Офісу президента, найголовнішим є те, що перемовний процес відбувається та продовжується.

"Українська делегація продовжує займати конструктивну позицію відносно всіх питань. Так буде відбуватися і надалі. Сподіваємося, що таке ж відношення буде у всіх сторін цього процесу", - підсумував Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, 10 лютого у Берліні відбулася зустріч політичних радників лідерів країн "нормандської четвірки". Перед тим зустріч політичних радників відбулася 26 січня у Парижі.

Вас також можуть зацікавити новини: