Володимир Зеленський / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Президент України Володимир Зеленський назвав ще двох російських бізнесменів, проти яких Рада національної безпеки та оборони (РНБО) ввела санкції.

Про підсумки засідання РНБО 18 червня Зеленський написав у своєму Telegram-каналі.

Так, крім Дмитра Фірташа та Павла Фукса, серед тих, хто потрапив під санкції, значаться:

Відео дня
  • генеральний директор російської державної корпорації «Ростех» Сергій Чемезов;
  • співвласник найбільшої у світі компанії з виробництва титану «ВСМПО-Авісма», російський бізнесмен Михайло Шелков.

Читайте такожВ РНБО запевняють, що невдовзі оприлюднять перелік олігархів і там не буде випадкових людейЗа словами Зеленського, санкції введені за пропозицією Служби безпеки України.

Раніше повідомлялося, що санкції проти бізнесмена Павла Фукса пов'язані з попередніми рішеннями РНБО про позбавлення ліцензій 19 компаній, що займаються видобутком корисних копалин.

Сам Павло Фукс зробив заяву, в якій оприлюднив інформацію про те, що він ніколи не виходив з українського громадянства і закінчив процедуру виходу з громадянства РФ ще в 2017 році: "Я народився і жив в Харкові. Довгий час вів бізнес в РФ. У мене було громадянство РФ. Але я ніколи не виходив з українського громадянства. Як і ніколи не переставав допомагати рідному місту в якості мецената. у 2015 році я отримав український паспорт сучасного зразка і почав процедуру виходу з громадянства РФ. Процедура тривала, завершилась в 2017. У 2018 РФ ввела проти 322 українських політиків і бізнесменів санкції. В тому числі проти мене".

Вас також можуть зацікавити новини