Зеленський анонсував нову зустріч "нормандської четвірки" / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що впродовж 10 днів має відбутись ще одна зустріч радників глав держав «нормандського формату», після якої планується саміт лідерів України, Німеччини, Франції та РФ.

Читайте такожНаступна зустріч радників має наблизити саміт лідерів країн "нормандської четвірки" - Єрмак

Про це він повідомив на спільній з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом прес-конференції у Відні. Трансляція заходу велась на Facebook-сторінці Офісу президента.

Відео дня

За словами президента, на зустрічі радників голів держав «нормандського формату» 11 вересня була досягнута домовленість про продовження режиму тиші на Донбасі, порушувались також питання щодо гуманітарного розмінування на Донбасі.

«Ще на мінській підгрупі підготували 20 нових ділянок розмінування. Без цього теж не можна, бо ми бачимо, скільки йде підривів військових саме на таких ділянках», - додав глава держави.

Також, за словами Зеленського, на зустрічі йшлося про відкриття КПВВ та визначення нових ділянок розведення сил і засобів.

«Зустріч була багатогодинною, її було недостатньо, щоб обговорити всі питання… Є багато питань, які не вирішили, а повинні вирішити чи мати хоча б генеральні домовленості для того, щоб відбулась зустріч лідерів», - наголосив він.

«Не можу обіцяти, але я знаю, вірю в це, сподіваюсь, що впродовж 10 днів повинна бути ще одна зустріч радників, після якої повинна відбутися зустріч лідерів «нормандської четвірки», принаймні всі лідери, наскільки мені відомо, підтверджують готовність до зустрічі», - підкреслив президент.

Зустріч у "нормандському форматі":