Володимир Путін та Джо Байден / Reuters

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що у перемовинах між президентом США Джо Байденом та президентом РФ Володимиром Путіним немає жодних тіньових моментів, про які б не знала Україна.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив на брифінгу у Брюсселі.

Президент зазначив, що якби це залежало тільки від України, то зустрічі у нормандському форматі відбувалися б частіше та були б результативнішими.

Відео дня

"Сьогодні це працює від наполегливості Франції і Німеччини, і від бажання через цю наполегливість Російської Федерації. Це є чиста правда. Тому ми працюємо над паралельними речами та паралельними кроками", – пояснив він.

Читайте такожЗеленський: у ЄС кажуть про п'ять реакцій на загрозу вторгнення РФ, у нас – тільки одна

За словами Зеленського, Україна рада, що сьогодні Сполучені Штати Америки хочуть грати ту чи іншу роль у врегулювання ситуації.

"Я хотів би, щоб вони грали одну із головних ролей, а не епізодичних, у цьому мирному врегулюванні. Якщо складно долучитися до нормандського формату, і може це й неправильно, то ми можемо йти паралельним треком", – вважає глава держави.

Він додав, що Україна готова й до трьохсторонніх самітів для врегулювання війни на Донбасі.

"Але не можна без України вирішувати щось про Україну. Ми про це детально говорили із президентом США. Я дуже хочу вірити, що все, що він… зі мною обговорював, те саме він робив і з президентом Російської Федерації, що ніяких тіньових речей у перемовинах між США та РФ немає, що нічого немає за спиною України", – сказав президент України.

Зеленський зазначив, що для України це дуже важливо, і у випадку, якщо щось таке станеться, вона буде на це публічно реагувати.

"Тому що публічність для України сьогодні – це найпотужніша зброя", – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський прибув з дводенним робочим візитом до Брюсселя для участі в шостому саміті "Східного партнерства".

Також український лідер запланував зустріч з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом. Теми переговорів поки не повідомляють. Після переговорів Столтенберг та Зеленського буде брифінг.

Вас також можуть зацікавити новини