Зеленський подякував Чапутовій за незмінну підтримку України / фото УНІАН, Олександр Синиця

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою взаємодію у безпековій сфері.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів країн, повідомляє прес-служба Офісу глави Української держави.

Зеленський подякував Чапутовій за незмінну солідарність Словаччини щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України.

Відео дня

Співрозмовники обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо України.

Глава держави поінформував свою колегу про ініціативи української сторони стосовно активізації переговорного процесу в межах "нормандського формату" та виконання Мінських домовленостей.

Лідери торкнулися питання взаємодії між Україною та Словаччиною у безпековій сфері.

Крім того, президент України високо оцінив підтримку з боку Словаччини європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави.

Окрему увагу під час розмови було приділено питанням енергетичної безпеки.

"На тлі безпекових ризиків, пов'язаних з будівництвом "Північного потоку-2", важливою є тісна взаємодія України й Словаччини з метою посилення безпеки енергопостачання", - наголосив Зеленський.

Сторони домовилися провести переговори на рівні профільних відомств стосовно збільшення гарантованих потужностей для транспортування природного газу на постійній основі в напрямку Словаччина – Україна.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації з COVID-19 в Україні та Словаччині й заходів з протидії поширенню пандемії.

Читайте такожУкраїна відреагувала на критику санкцій проти РФ з боку міністра економіки Словаччини

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 лютого, міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що "Нафтогаз України" планує у лютому імпортувати з Угорщини, Словаччини та Польщі близько 300 млн кубометрів газу з країн Європи за ринковою ціною, яка наразі досягає тисячі доларів за тисячу кубометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: