У Раді пом'якшили обмеження доступу ЗМІ до будівлі парламенту / фото УНІАН

У Верховній Раді України встановили ліміт кількості представників засобів масової інформації, яких допускатимуть до прес-центру.

Про це йдеться у підписаному головою ВР Дмитром Разумковим розпорядженні щодо допуску представників ЗМІ до будинку парламенту, розміщеному на сайті Ради.

Документ "Про внесення змін до розпорядження голови Верховної Ради України "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби" від 12 березня 2020 року №151 вноситься низка змін.

Відео дня

Доступ журналістів в Раду: кого і куди пускатимуть

Зокрема, передбачається дозволити присутність в адміністративному будинку парламенту по вул. Грушевського, 5 представників засобів масової інформації за наявності постійної картки акредитації, виданої Апаратом ВР, та разових додаткових перепусток у такій кількості: до 120 осіб - у прес-центрі на третьому поверсі; до 30 осіб - у ложі преси балкону зали засідань Верховної Ради.

"Установити, що від телевізійних каналів допускається не більше двох знімальних груп (до 4 осіб), від інформаційних агентств - до 2 осіб, від інших видань - по 1 особі", - йдеться у розпорядженні.

Апарат ВР має організувати допуск представників ЗМІ до будинку Верховної Ради по вул. Грушевського, 5 через під’їзд №1 та допуск операторів/фотокореспондентів з професійним обладнанням до ложі преси балкону у порядку черги після отримання на відповідному посту охорони разової додаткової перепустки, що повертається на цей пост охорони після закінчення робочого дня.

Читайте такожУ Раді зафіксували спалах коронавірусу: ЗМІ повідомили про 75 хворих та одну смерть

Крім того, Апарат повинен організувати матеріально-технічне забезпечення роботи представників ЗМІ у прес-центрі.

Як відомо, станом на сьогодні дозволяється присутність у Раді за наявності постійної картки акредитації та додаткової перепустки, виданої Апаратом ВР, журналістів та операторів/фотокореспондентів ЗМІ у прес-центрі на третьому поверсі будинку парламенту на вулиці Грушевського, операторів/фотокореспондентів - у ложі преси.

Обмеження доступу журналістів у Раду

  • 12 березня Разумков до 3 квітня обмежив допуск у будівлі Верховної Ради усіх, крім депутатів, їхніх помічників та працівників Апарату ВР.
  • Водночас, передбачалося дозволити присутність там за окремою акредитацією журналістів і технічних працівників засобів масової інформації виключно в прес-центрі на третьому поверсі будинку Ради України по вулиці Грушевського, 5.
  • 3 квітня Разумков підписав розпорядження, яким продовжив дію додаткових заходів у Верховній Раді з протидії поширенню коронавірусу.
  • 28 травня своїм розпорядженням Разумков встановив, що кулуари Верховної Ради залишаються закритими для журналістів, у ложу преси допускатимуть не більше 30 телеоператорів/фотокореспондентів.