
Любителі оселедця обов'язково повинні приготувати форшмак - рецепт такий простий, що під силу навіть дитині. Це намазка із солоного оселедця, яку подають із хлібом. Страва популярна в єврейській та одеській кухнях. Єдиного правильного варіанту не існує - кожен готує по-своєму, тому не бійтеся експериментувати.
Швидкий форшмак з оселедця - простий рецепт
На приготування у вас піде не більше 15 хвилин, а якщо заздалегідь відварити яйця, то вистачить і 10 хвилин. Головне - вибрати свіжу та якісну рибу.
Вам знадобляться інгредієнти:
- слабосолений оселедець - 1 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- цукор - 0,5 стол. л.;
- яйця - 2 шт.;
- черствий батон - 2 скибочки;
- молоко - 3 стол. л.;
- кисло-солодкі яблука - 1 шт.;
- соняшникова олія - 1,5 стол. л.;
- сік лимона - 2 чайн. л.;
- сіль, перець за бажанням.
Яйця потрібно відварити круто і остудити, а оселедець почистити від кісток і нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати кільцями, скропити соком і цукром, маринувати близько 5 хвилин. З яблука зняти шкірку, а хліб залити молоком.
Усі продукти - оселедець, яблуко, яйця, цибулю, батон - помістити в блендер. Додати олію і спеції за смаком, після чого перебити до однорідності. Форшмак по-єврейськи заведено подавати на підсмажених тостах. Зберігається закуска в холодильнику не більше 2 днів.
За таким самим принципом ви можете зробити форшмак з оселедця без яблука або з іншими добавками, наприклад, карамелізованою цибулею або плавленим сиром. А можна взагалі замінити рибу на лосось або тунець.
Форшмак із оселедця із секретним інгредієнтом
Цей варіант схожий на класичний, але з додаванням таємного продукту - вершків. Звучить незвично, але це дуже смачно - спробуйте самі.
Вам знадобляться:
- оселедець - 1 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- яблуко - 1 шт.;
- яйце - 1 шт.;
- вершки 33% - 100 мл;
- лимон - половина;
- соняшникова олія - 1 стол. л.;
- сіль, перець, зелень.
Яйце відварити й остудити, з риби дістати філе й нарізати. Почистити яблуко. Усі продукти, крім вершків, перебити за допомогою блендера або м'ясорубки. Довести до смаку за допомогою спецій.
Холодні, прямо з холодильника вершки збивати 5-7 хвилин до кремоподібної консистенції. Акуратно вмішати в страву. Залишити в холодильнику на 1-2 години.
Після цього форшмак з оселедця готовий - намазуйте на бутерброди або подавайте з картоплею.