Форшмак рецепт класичний / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Любителі оселедця обов'язково повинні приготувати форшмак - рецепт такий простий, що під силу навіть дитині. Це намазка із солоного оселедця, яку подають із хлібом. Страва популярна в єврейській та одеській кухнях. Єдиного правильного варіанту не існує - кожен готує по-своєму, тому не бійтеся експериментувати.

Швидкий форшмак з оселедця - простий рецепт

На приготування у вас піде не більше 15 хвилин, а якщо заздалегідь відварити яйця, то вистачить і 10 хвилин. Головне - вибрати свіжу та якісну рибу.

Вам знадобляться інгредієнти:

Відео дня
  • слабосолений оселедець - 1 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • цукор - 0,5 стол. л.;
  • яйця - 2 шт.;
  • черствий батон - 2 скибочки;
  • молоко - 3 стол. л.;
  • кисло-солодкі яблука - 1 шт.;
  • соняшникова олія - 1,5 стол. л.;
  • сік лимона - 2 чайн. л.;
  • сіль, перець за бажанням.

Яйця потрібно відварити круто і остудити, а оселедець почистити від кісток і нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати кільцями, скропити соком і цукром, маринувати близько 5 хвилин. З яблука зняти шкірку, а хліб залити молоком.

Усі продукти - оселедець, яблуко, яйця, цибулю, батон - помістити в блендер. Додати олію і спеції за смаком, після чого перебити до однорідності. Форшмак по-єврейськи заведено подавати на підсмажених тостах. Зберігається закуска в холодильнику не більше 2 днів.

За таким самим принципом ви можете зробити форшмак з оселедця без яблука або з іншими добавками, наприклад, карамелізованою цибулею або плавленим сиром. А можна взагалі замінити рибу на лосось або тунець.

Форшмак із оселедця із секретним інгредієнтом

Цей варіант схожий на класичний, але з додаванням таємного продукту - вершків. Звучить незвично, але це дуже смачно - спробуйте самі.

Вам знадобляться:

  • оселедець - 1 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • яблуко - 1 шт.;
  • яйце - 1 шт.;
  • вершки 33% - 100 мл;
  • лимон - половина;
  • соняшникова олія - 1 стол. л.;
  • сіль, перець, зелень.

Яйце відварити й остудити, з риби дістати філе й нарізати. Почистити яблуко. Усі продукти, крім вершків, перебити за допомогою блендера або м'ясорубки. Довести до смаку за допомогою спецій.

Холодні, прямо з холодильника вершки збивати 5-7 хвилин до кремоподібної консистенції. Акуратно вмішати в страву. Залишити в холодильнику на 1-2 години.

Після цього форшмак з оселедця готовий - намазуйте на бутерброди або подавайте з картоплею.

Вас також можуть зацікавити новини: