
Процес приготування круасанів досить трудомісткий - ця випічка точно не відноситься до категорії простих рецептів. Але зусилля того варті. Ароматні і рум'яні домашні круасани настільки смачні, що після їхньої дегустації вам не захочеться купувати таку випічку в магазині. У круасани можна загортати як солодку, так і солону начинку - в останньому випадку в тісто варто додати менше цукру.
Як приготувати круасани-покроковий рецепт
Для приготування круасанів знадобляться наступні інгредієнти:
- борошно - 500 г;
- яйця - 1 шт.;
- сухі дріжджі - 12 г;
- вершкове масло - 350 г;
- вода - 150 мл;
- молоко - 100 мл;
- цукор - 2 стол.л.;
- сіль - 0.5 ч. л.;
Також підготуйте інгредієнти для начинки. Готуються круасани наступним чином:
Відео дня
- 100 г вершкового масла заздалегідь дістати з холодильника, решту масла залишити в холодильнику.
- У великій мисці змішати борошно, цукор, сіль і дріжджі.
- Додати 100 г м'якого масла кімнатної температури і підігріте молоко.
- Замісити тісто на столі руками. Потім загорнути тісто в плівку і залишити в холодильнику на 4-8 годин.
- 250 г вершкового масла викласти на пергамент також накрити пергаментом зверху. Розкачати масло качалкою в тонкий квадрат. Поставити в холодильник на той же час, що і тісто.
- Холодне тісто з холодильника розкачати в тонкий прямокутник, в два рази довший, ніж квадрат масла, але такий же по ширині.
- На одну половину тіста викласти розкачане масло і закрити зверху другою половиною.
- Акуратно розкачати тісто з маслом всередині качалкою.
- Тепер скласти квадрат тіста навпіл. Виходить 4 шари масла і 8 шарів тіста. Поставити тісто в такому вигляді на 1 годину в холодильник.

- Тепер холодне тісто з холодильника знову тонко розкачати качалкою. Після розкочування знову покласти тісто на 1 годину в холодильник.
- Круасани майже готові. Холодне тісто розкачати в тонку прямокутну форму і нарізати трикутниками.
- Загорнути круасани від широкої основи до кінчика трикутників. Чим довше трикутник тіста, тим більше завитків вийде у круасана.
- На цьому етапі можна викласти начинку на край тіста перед загортанням. А можна розрізати збоку і начинити вже готові круасани.

- Круасани викласти на деко з пергаментом, прикрити плівкою і залишити на 1 годину, щоб тісто трохи піднялося.

- Збити яйце пензликом і змастити ним круасани за допомогою кулінарної кисті, щоб вони були рум'яні.
- Випікайте круасани 10 хвилин при 200°. Потім зменшити температуру до 180° і випікати круасани ще 12 хвилин.