Смачні оладки - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Оладки – товсті м'які коржики з пшеничного борошна, смажені на сковороді. Від млинців оладки відрізняються розміром і товщиною: оладки менші в діаметрі, але товщі.

Також часто печуть оладки або смажать з використанням різних натертих овочів.

Оладки: класичний рецепт

Оладки на кефірі рецепт / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйця – 1 шт.

Спосіб приготування:

Читайте такожПишні та соковиті пиріжки в духовці: як приготувати з м ясом, капустою та абрикосамиЯйце збиваємо в глибокій посудині з цукром і сіллю в легку піну. В яєчну суміш вливаємо трохи підігрітий кефір. Ще раз все перемішуємо.

Далі просіваємо борошно з содою. Замішуємо тісто віночком.

Розігріваємо олію на сковороді. Вливаємо в неї оладки столовою ложкою.

Запікаємо оладки з обох боків до золотистого кольору.

Оладки з кабачків

Оладки з кабачків рецепт / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Кабачки – 600 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 50 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

Читайте такожЯк приготувати вдома найніжніший кекс: сирний, шоколадний, банановийГотуємо всі необхідні інгредієнти. Кабачки ретельно миємо й відрізуємо плодоніжки. Очищаємо зубчик часнику.

Трьом кабачки на крупній тертці. Перекладаємо кабачки терті в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо їх віддавати сік на 10 хвилин. Сіль допоможе кабачків швидше виділити рідина. Коли це станеться, кабачки потрібно буде вичавити.

Тим часом зробимо тісто. Змішуємо яйця з борошном, додаємо тертий на дрібній тертці часник і перемішуємо до однорідності.

Додаємо до кабачків зроблене раніше тісто і добре перемішуємо до однорідного стану. Випікаємо до золотистого кольору з двох сторін.

Оладки з гарбуза

Оладки з гарбуза рецепт / фото ua.depositphotos.com

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Кефір – 0.5 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сіль – щіпка
  • Гарбуз – 400 г

Спосіб приготування:

Гарбуз очищаємо від насіння, шкірки. Нарізаємо ножем на кубики невеликих розмірів. Печемо або тушкуємо, щоб вона стала м'якою.

З'єднуємо гарбуз з яйцями, кефіром, борошном, розпушувачем, солимо. Добре все перемішуємо, щоб всі інгредієнти з'єдналися, не залишалося грудок борошна.

На сковороду наливаємо трохи олії, чекаємо, коли вона нагріється. Беремо столову ложку, викладаємо невеликими порціями на сковороду. Смажимо оладки з гарбуза до утворення рум'яної скоринки.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram