Рецепти коктейлів з шампанським / фото ua.depositphotos.com

15 жовтня відзначається Міжнародний день шампанського - чудовий привід побалувати себе благородним напоєм. До того ж сьогодні п'ятниця, так що додатково можна відсвяткувати кінець робочого тижня.

Детальніше про історію свята День народження шампанського ми вже розповідали. Сьогодні пропонуємо вам кілька рецептів оригінальних коктейлів, які ви зможете приготувати вдома.

Загальні рекомендації:

Відео дня
  • Ні в якому разі не струшуйте шампанське, якщо наливаєте його в шейкер. Якщо потрібно перемішати - акуратно зробіть це ложкою.
  • Найкраще використовувати високі келихи, обсяг яких на 20-30% більше, ніж обсяг коктейлю в них.
  • Не купуйте дешеве шампанське, інакше смак коктейлю буде огидним і ніякі інші інгредієнти його не врятують.

Як змішати лікер з шампанським - коктейль "Мімоза"

Популярний коктейль для дівчат / depositphotos.com
  • апельсиновий лікер - 20 мл;
  • цукор - 1 столова ложка;
  • шампанське - 150 мл;
  • апельсиновий сік - 50 мл.

Взяти невелику глибоку тарілку, налити в неї 10 мл лікеру. У блюдце насипати цукор. Занурити краї келиха спочатку в лікер, потім в цукор - у вас повинен вийти цукровий ободок. Потім поставити келих вертикально, налити 10 мл лікеру, сік і ігристе, перемішати ложкою. За бажанням можна прикрасити апельсиновою цедрою.

Коктейль з пивом - "Золотий оксамит"

  • шампанське - 100 мл;
  • світле пиво - 100 мл;
  • ананасовий сік - 25 мл.

Взяти високий келих, налити в нього світле пиво, потім додати сік і не перемішувати. Зверху - 100 мл шампанського. Подавати без льоду, але з трубочкою.

Коктейль з шампанського з полуницею "Шампань Ice"

  • шампанське - 50 мл;
  • пломбір - 100 гр;
  • полуниця - 50 гр;
  • м'ята - 2-3 листочка.

Нарізати полуницю великими шматочками, дрібно порвати м'яту. Змішати у великому келиху їх разом з морозивом. Додати 50 мл шампанського, пити через трубочку. 

Такий рецепт можна використовувати і в якості десерту.

Коктейль з шампанського з коньяком "Персиковий серпанок"

Коктейль з персиком для тих, хто любить солодке / depositphotos.com
  • коньяк - 25 мл;
  • апельсиновий сік - 25 мл;
  • шампанське - 50 мл;
  • персик - 1 шт.

Персик очистити від шкірки, порізати на шматочки. Збити в блендері до стану пюре, додати коньяк і сік. Перелити суміш в келих, потім влити шампанське. Пити через трубочку.

Коктейль з шампанського з ромом - "Повітряна пошта"

Для цього рецепта знадобиться шейкер:

  • шампанське - 120 мл;
  • темний ром - 30 мл;
  • лимонний сироп - 20 мл;
  • мед - 2 ч.л;
  • лайм - 1 кружечок;
  • льод.

У шейкер з льодом налити ром, мед і лимонний сироп. Кілька разів струсити і перелити у високий келих. Додати шампанське, Напій прикрасити лаймом.

Вас також може зацікавити: