Улюблені страви до Дня Незалежності / прес-служба 1+1

Головний народний кулінар країни, і автор книжок, ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін, за 11 років роботи на телекухні, приготував близько трьох тисяч різноманітних рецептів. Більшість з них - традиційні українські страви.

Спеціально до 30-ти річчя Незалежності України, Сенічкін поділився своїми улюбленими колоритними стравами, що куштував у різних куточках нашої країни.

Страви до Дня Незалежності - традиційні ласощі

Ведучий поділився смачними рецептами до свята / прес-служба 1+1

На Полтавщині, окрім галушок з грибами та шкварками, телеведучий рекомендує спробувати потрібку (лівер), мандрики - коржики з тіста та сиру та затирку (кочана каша).

Відео дня

На рідній Дніпропетровщині, обожнює шпундру - це підсмажене м’ясо у буряковому квасі, фаршировані гусячі шийки та печінкові паштети. А ось на Житомирщині - фантастичні деруни, особливо в Коростені, столиці цієї страви - говорить ведучий.

Фантастичні деруни / прес-служба 1+1

Слобожанщина закохала Сенічкіна товчениками - це шматочки м'яса або риби, зварені в юшці, з маслом та цибулею. Та надзвичайним кендюхом - свинина, смажена з цибулею й перцем. У Ніжині подобаються закрутки з огірків та кабачкова ікра. У Сумах - борщ на буряковому квасі. Говорить, що ніде так смачно не готують печеню з м’ясом, картоплею та квашеною капустою, як на Чернігівщині.

Традиційні страви з риби / прес-служба 1+1

Читайте такожПрості салати з баклажанів на стіл: як приготувати шалено смачні страви

На Півдні, титульна кухня - страви з риби. Юшка по-миколаївськи, фаршировані баклажани і перці на Херсонщині. А які биточки з бичків в Одесі і тутешній форшмак з сезонної дунайки наприкінці весни - унікальний смак!

У Криму обожнював куштувати бурму, національну кримськотатарську страву у вигляді рулету. "Мені прийшлася до душі бурма із гарбузом та горіхами, запечена до хрусткої скоринки. Це дуже смачний та ароматний десерт!" - згадує телекулінар.

Карпати вражають своєю гастрономічною різноманітністю / прес-служба 1+1

Найбільше Сенічкіну смакують Карпати! Ситний банош з овечою бринзою, гуцульська ковбаса - гурка. Насичений бограч з яловичини, перцю, грибів, цибулі, часника та приправ. Обов’язковий для частування пструг - запечена форель, особливо з білими грибами в сметані. А ще вразили гамбовці. Попри те, що це хрусткі кульки з картоплі - це страва-десерт. Смажиться в олії, а в середині в якості начинки - слива.

Рецепти страв до Дня Незалежності - причина майстерності Руслана Сенічкіна

Руслан Синичкін з мамою / прес-служба 1+1

До речі, любов до кулінарії у Руслана від мами, Віри Антонівни. З дитинства, він допомагав їй готувати обіди та вечері для всієї родини. Цікаво, що рід Руслана по маминій лінії походить з козацького краю. Родове гніздо його прадідів Колесників - село Рохманівка на Дніпропетровщині, українські землі на перетині шляхів, де колись ширилась Запорізька Січ. Тож любов до українських страв - в генетичному коді Руслана.

Нагадаємо, що зірковий ведучий поділився своєю добіркою улюблених страв спеціально до Дня Незалежності України, що святкують 24 серпня, у рамках спецрубрики від команди 1+1 media.

Вас також може зацікавити: