
Ці прості рецепти будуть під силу новачкам чи якщо просто немає часу на складні десерти. Спробуйте шоколадний торт без випічки, мусовий торт без борошна або приготуйте брауні з трьох видів шоколаду.
- Брауні з трьох видів шоколаду
- Шоколадний торт без випічки - з печива
- Мусовий торт - без випічки і без борошна
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий наполеон - три рецепти улюбленого торта.
Брауні з трьох видів шоколаду
Популярний десерт, який американські господині обожнюють за його простоту. Це рецепт брауні, в якому мінімум борошна і максимум шоколаду.
- Чорний шоколад - 180 г
- Молочний шоколад - 50 г
- Білий шоколад - 50 г
- Масло вершкове - 200 г
- Цукор - 250 г
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 100 г
- Какао - 50 г
- Ванілін (за бажанням)
Розтопіть чорний шоколад і вершкове масло на водяній бані.
Раніше ми розповідали, як зробити водяну баню і що можна на ній топити.
Збийте яйця з цукром в густу масу - в рецепті немає розпушувача, тому яйця потрібно збити добре, так як вони будуть піднімати тісто. Дайте шоколаду злегка охолонути і тонкою цівкою введіть його в яєчну масу, не перестаючи збивати. Додайте борошно і какао. Добре перемішайте. Поламайте молочний і білий шоколад на шматочки, додайте в тісто, перемішайте. Вилийте тісто на деко, застелене пергаментом. Випікайте брауні в розігрітій до 180°C духовці 25 хвилин.
Готовому торту дайте охолонути і наріжте на порційні шматочки.
За бажанням подавайте брауні з улюбленим солодким соусом або кулькою морозива.
Шоколадний торт без випічки - з печива
Цей супершоколадний десерт не вимагає ні духовки, ні особливих кулінарних талантів.
- Шоколадне печиво з кремовим прошарком - 24 шт.
- Вершкове масло (для коржа) - 50 г
- Вершкове масло (для начинки) - 50 г
- Жирні вершки - 250 мл
- Молочний шоколад - 180 г
- Чорний шоколад - 180 г
Розділіть шоколадне печиво навпіл, кремову начинку видаліть, печиво подрібніть в крихту - за допомогою блендера або качалки. Розтопіть вершкове масло, змішайте з крихтою до однорідної маси. Утрамбуйте масу в форму для тарта (діаметр 23 см) і поставте в морозилку на годину.
Розігрійте вершки, додайте до них масло. Залийте гарячою масою скибочки шоколаду і перемішайте, щоб шоколад розтопився. Злегка охолодіть і вилийте поверх шоколадної основи. Поставте в холодильник до повного застигання (приблизно на 3 години). Готовий торт наріжте злегка змоченим у воді ножем.
Мусовий торт - без випічки і без борошна
Цей шоколадний торт легкий за текстурою і простий у приготуванні.
- Чорний шоколад - 45 г (або 1/2 плитки)
- Молочний шоколад - 45 г
- Білий шоколад - 45 г
- Вершки (від 30%) - 450 мл
- Молоко - 150 мл
- Жовтки - 4 шт.
- Цукор - 50 г
- Желатин - 12 г (1/2 пачки)
- Вода - 60 мл
Замочіть желатин у воді, залиште набухати на 15 хвилин. Змішайте 1/3 частину вершків (150 мл) з молоком і нагрійте. Жовтки розітріть з цукром, додайте до молока з вершками, перемішайте і знову прогрійте, але не кип'ятіть. Залийте отриманою сумішшю набряклий желатин, перемішайте. Розділіть масу на три рівні частини, додайте в кожну шоколад різного виду і перемішайте до однорідності.
Добре збийте вершки, розділіть їх на три рівні частини, додайте одну частину до чорного шоколаду. Перемішайте, вилийте в форму (16 см) і відправте в морозилку на 10 хвилин.
Порада: для цього десерту також можна взяти порційні форми.
Додайте вершки в миску до молочного шоколаду, перемішайте і вилийте у форму поверх чорного шоколаду. Останнім зробіть шар із суміші з білим шоколадом. Поставте мусовий торт в холодильник до повного застигання.