Крамбл - пиріг із полуницею / ua.depositphotos.com

Полуничний крамбл із соковитою начинкою та апетитною хрусткою скоринкою з пісочного тіста - це простий і сільський літній десерт. Для нього вам будуть потрібні всього 8 простих інгредієнтів, а готується він менш ніж за 1 годину. Існує кілька варіацій крамбла, але технологія у всіх приблизно одна й та сама, і вона - до непристойності проста. Пропонуємо приготувати цей десерт за рецептом фудблогерки Нори Кукс (Nora Cooks).

Що таке крамбл? Крамбл - це англійський десерт. Він являє собою запечені фрукти або ягоди, вкриті крихтою з пісочного тіста. Особливо смачним виходить швидкий і простий пиріг із полуницею, який їдять ложками, від чого він здається ще смачнішим.

Раніше ми розповідали, як приготувати полуничний торт "Фрезьє" - напрочуд гарний і шалено смачний десерт.

Відео дня

Хрусткий крамбл із полуницею - покроковий рецепт

Інгредієнти*:

  • 500-600 г полуниці;
  • 2 ст. л. цукру (частина I);
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ч. л. апельсинової цедри (за бажанням);
  • 120 г борошна (можна взяти цільнозернове);
  • 150 г цукру (частина II);
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 100-115 г (½ пачки) вершкового масла (розтопленого).

*Кількість інгредієнтів можна подвоїти, але тоді потрібно взяти більшу форму, а час випікання збільшити до 50 хвилин.

Як приготувати крамбл

Розігрійте духовку до 180 градусів. Квадратну або круглу форму для випічки (22 см) змастіть вершковим маслом і посипте борошном (або вистеліть пергаментом). Вимийте, очистіть полуницю і розріжте її навпіл.

У сезон полуниці краще використовувати свіжі ягоди, але за потреби можна взяти заморожені.

Покладіть у форму для випічки і посипте 2 ст. л. цукру (частина I). Додайте кукурудзяний крохмаль і апельсинову цедру (якщо використовуєте її) і перемішайте.

Кукурудзяний крохмаль потрібен для того, щоб загустити полуничну начинку і не дати їй пустити занадто багато соку.

Як приготувати крамбл / колаж УНІАН, фото noracooks.com

Апельсинова цедра робить полуничну начинку яскравішою і надає їй ледь вловимої терпкості. Можна взяти лимонну цедру.

З'єднайте в мисці борошно, 150 г цукру (частина II), сіль і перемішайте. Розтопіть і додайте вершкове масло та ще раз перемішайте, щоб вийшла крихта.

У пісочну крихту можна додати горіхи - вони додадуть приємного м'якого хрускоту, або 70-90 г вівсяних пластівців - вони дадуть чудову текстуру.

Руками рівномірно викладіть крихту на полуницю. Сформуйте кілька великих шматочків - після випічки вони виходять апетитними та хрусткими.

Випікайте пиріг крамбл 35-40 хвилин, поки крихта не стане золотистою, а начинка не почне пузиритися.

Полуничний крамбл / noracooks.com

Дайте випеченому крамблу охолонути протягом 10-15 хвилин - за цей час аромати посиляться, а начинка - злегка загусне.

Подавайте полуничний крамбл із ванільним морозивом або збитими вершками і насолоджуйтеся!

Полуницю в начинці можна поєднувати з іншими інгредієнтами - нарізаним ревенем, малиною, вишнею або чорницею. Або ж приготувати суто крамбл із вишнею чи іншими ягодами.

Вас також можуть зацікавити новини: