Помідори на зиму / фото ua.depositphotos.com

Рецептів консервованих помідорів існує безліч, але всі вони відрізняються один від одного, і помідори виходять завжди різні на смак.

УНІАН зібрав кілька популярних рецептів, якими користуються багато господинь, радуючи своїх домочадців.

Солодкі мариновані помідори

У даному рецепті вказаний спосіб консервування солодких помідорів, оскільки у складі маринаду велика кількість цукру. Томати виходять дуже смачними.

Відео дня

Готувати солодкі помідори на зиму зручно в літрових банках. Зберігати необхідно в темному прохолодному місці.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5-2 кг,
  • Окріп – 1.5 л,
  • Цукор – 200 гр,
  • Сіль – 1 ст. л.,
  • Оцет 9% – 100 мл,
  • Лавровий лист, чорний перець горошком – за смаком.

Спосіб приготування

Читайте такожЧорна смородина: корисні властивості ягоди та незамінні рецептиПомідори помити і обсушити. Щоб шкірка у помідорів не лопнула, їх необхідно проколоти виделкою.

В стерилізовані банки розкласти помідори.

Обережно залити окропом і залишити на 10 хвилин.

Після цього воду з банок злити в каструлю. Всипати сіль і цукор, додати кілька горошин чорного перцю і лавровий лист. Каструлю поставити на вогонь, кип'ятити маринад 2 хвилини. Потім влити оцет і добре перемішати.

Знову залити помідори вже готовим маринадом.

Банки закрити кришками, перевернути та укутати до повного охолодження.

Консервовані помідори / фото ua.depositphotos.com

Солоні консервовані помідори

Солоні помідори будуть дуже смачними та корисними в зимовий і літній період.

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг,
  • Кріп – 2 стебла,
  • Гострий перець – 2 р,
  • Часник – 2 зубчики,
  • Селера – 1 стебло,
  • Перець запашний – 10 шт,
  • Лавровий лист сушений – 2 шт,
  • Хрін листовий – 1 шт.

Спосіб приготування:

Читайте такожПерсики: рецепти персиків на зимуНа дно чистої 1,5-л банки викласти кріп, гострий перець, часник, селера, запашний перець і лавровий лист. Потім викласти помідори, а зверху лист хрону.

Приготувати маринад з води та солі, довести до кипіння. Остудити та залити маринадом помідори.

Після цього закатати помідори бляшаними кришками. У кожній кришці необхідно зробити прокол шилом.

Поставити банку в миску і прибрати в холодне місце. Незабаром помідори почнуть бродити, а зайва рідина витікатиме через дірку.

Коли процес бродіння закінчиться, кришки потрібно насухо витерти, а дірки залити воском. Зберігати в прохолодному місці.

Гострі консервовані помідори

Дуже простий рецепт, який не потребує багато часу і сил. Гострий перець і часник додають помідорам насичений, пікантний смак.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5-2 кг,
  • Сіль – 1-1,5 ст. л.,
  • Цукор – 2-3 ст. л.,
  • Оцтова есенція – 1-1,5 ч. л.,
  • Гострий перець – 2-3 шт,
  • Часник – 5-7 зубчиків,

Перець горошком, гвоздика, листя смородини, листя хрону – за смаком.

Спосіб приготування:

Помідори ретельно промити та проколоти дерев'яною шпажкою.

Листя хрону, смородини, парасольки кропу і стручки гострого перцю добре промити, укласти на дно стерилізованої банки. Заповнити банку помідорами.

Обережно, тонкою цівкою, намагаючись, спочатку, не потрапляти на стінки банки, залити банку окропом до самого горлечка.

Квашені помідори / фото ua.depositphotos.com

Закрити банку кришкою і дати їй постояти хвилин 20-30. Після чого воду обережно злити в каструлю, додати 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру або меду, який додасть помідорів ще більше пікантності, і довести розсіл до кипіння. Потім влити в розсіл 1 чайну ложку оцтової есенції. Розрізані навпіл часточки часнику, гвоздику і горошки перцю доповісти в банку, до помідорів.

Залити банку розсолом до самого верху і закатати. Після чого банку перевернути, укутати чим-небудь теплим, дати повністю охолонути, і після цього прибрати на зберігання в прохолодне, темне місце. Через 3-4 тижні помідори будуть готові.