Рецепт сирної запіканки з яблуками / фото ua.depositphotos.com

Сирна запіканка – смачна та корисна страва. Приголомшливий смак має запіканка з фруктами, зокрема, з яблуками. Подавати її добре з медом, варенням або сметаною.

Сирна запіканка з яблуками

  • Сир - 400 г
  • Манка - 3 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Молоко - 100 мл
  • Яблука - 3 шт.
  • Ванілін - 0,2 ч. л.
  • Вершкове масло - 10 г

Сир перетерти в блендері до однорідності. Робити це краще з додаванням приблизно 1/3 молока. У протертий сир розбити яйця, ще збити до однорідності.

Читайте такожПісочне печиво з джемом: як приготувати домашні смаколикиОтриману масу викласти у зручну глибоку ємність. Всипати манку та ванілін, перемішати. Влити молоко, добре перемішати. Дати сирній масі постояти 10-15 хвилин, щоб манка трохи набухла.

Яблука помити, обсушити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати їх кубиками. Додати до сирної маси, добре перемішати.

Форму з високими бортиками змастити вершковим маслом. Викласти в неї сирну масу, розрівняти.

Відправити у заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин до рум'яного верху. Готовій запіканці дати трохи охолонути, нарізати на шматочки й можна смакувати.

Сирна запіканка з яблуками в мультиварці

  • Сир - 600 г
  • Цукор - 130 г
  • Крупа манна - 30 г
  • Яблука (середні) – 4-5 шт.
  • Сіль - дрібка
  • Ванілін - за бажанням
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Родзинки - за смаком

Змішати сир, цукор, яйця, сіль, ванілін та манну крупу до однорідності. Робити це зручно за допомогою блендера.

Додати родзинки за бажанням і перемішати.

Яблука очистити й нарізати тонкими скибочками. Викласти їх на дно чаші мультиварки. Зверху на яблука викласти сирну масу, розрівняти.

Покласти чашу в мультиварку. Ввімкнути програму "Запіканка" на 65 хвилин. Після сигналу відкрити кришку. Дати запіканці трохи охолонути в мультиварці.

Вийняти з допомогою підставки для пароварки.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram