
Сирна запіканка – не лише смачна, але й корисна страва. Приголомшливий смак має запіканка з фруктами, зокрема, з яблуками. Подавати її добре з медом, варенням або сметаною.
Сирна запіканка з яблуками
- Сир - 400 г
- Манка - 3 ст. л.
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 2 ст. л.
- Молоко - 100 мл
- Яблука - 3 шт.
- Ванілін - 0,2 ч. л.
- Вершкове масло - 10 г
Сир перетерти в блендері до однорідності. Робити це краще з додаванням приблизно 1/3 молока. У протертий сир розбити яйця, ще збити до однорідності.
Читайте такожПісочне печиво з джемом: як приготувати домашні смаколикиОтриману масу викласти у зручну глибоку ємність. Всипати манку та ванілін, перемішати. Влити молоко, добре перемішати. Дати сирній масі постояти 10-15 хвилин, щоб манка трохи набухла.
Яблука помити, обсушити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати їх кубиками. Додати до сирної маси, добре перемішати.
Форму з високими бортиками змастити вершковим маслом. Викласти в неї сирну масу, розрівняти.
Відправити у заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин до рум'яного верху. Готовій запіканці дати трохи охолонути, нарізати на шматочки й можна смакувати.
Сирна запіканка з яблуками в мультиварці
- Сир - 600 г
- Цукор - 130 г
- Крупа манна - 30 г
- Яблука (середні) – 4-5 шт.
- Сіль - дрібка
- Ванілін - за бажанням
- Яйце куряче - 3 шт.
- Родзинки - за смаком
Змішати сир, цукор, яйця, сіль, ванілін та манну крупу до однорідності. Робити це зручно за допомогою блендера.
Додати родзинки за бажанням і перемішати.
Яблука очистити й нарізати тонкими скибочками. Викласти їх на дно чаші мультиварки. Зверху на яблука викласти сирну масу, розрівняти.
Покласти чашу в мультиварку. Ввімкнути програму "Запіканка" на 65 хвилин. Після сигналу відкрити кришку. Дати запіканці трохи охолонути в мультиварці.
Вийняти з допомогою підставки для пароварки.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Ідеальна манна каша: як правильно варити крупу, секрети приготування
- Ніжний апельсиновий пиріг: як приготувати ароматну домашню випічку
- Рум’яні курячі котлети: як приготувати смачну страву
- Апетитні м’ясні їжачки: як приготувати ситну страву в білому соусі
- Пухкі англійські хрестові булочки: як приготувати ніжну й ароматну випічку