
Дивовижна страва - лагман. Якщо по-простому, то це - локшина з м'ясною підливою та овочами. Але варто додати більше бульйону - і у вас вже наваристий супчик, з м'ясом і локшиною. Ароматний, ситний і дуже смачний. Ми розповімо, як приготувати лагман з яловичиною, лагман зі свинини і лагман з куркою.
Раніше ми розповідали, як приготувати суп з курячими фрикадельками за бабусиним рецептом.
Лагман - це страва родом із Середньої Азії. За класичним рецептом лагман готується з домашньої локшини, м'яса - в основному це баранина або яловичина, і овочів. До речі, домашня локшина, витягнута вручну - головна особливість лагмана. Але якщо її немає часу готувати, то чудово підійде спагеті з твердих сортів пшениці. З овочів у лагман додають помідори, моркву, цибулю, болгарський перець, є варіанти зі стручковою квасолею, зеленою редькою, гарбузом. Крім страви з яловичиною, можна приготувати лагман зі свинини, курки або індички.
Лагман з яловичиною - класичний рецепт
Класичний лагман готується з бараниною або яловичиною.
- Яловичина - 700 г
- Локшина - 400 г
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 3 шт.
- Помідор - 3 шт.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Картопля - 5 шт.
- Олія - 3 ст. л.
- Вода - 2 склянки
- Сіль - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
- Лавровий лист - 2 шт.
- Кріп, петрушка, кінза - кілька гілочок
Наріжте цибулю, моркву і перець соломкою. Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору, додайте моркву і перець, готуйте до м'якості. М'ясо наріжте кубиками товщиною 2 см, додайте до овочів, обсмажте до скоринки. Додайте помідори, воду, посоліть, поперчіть і готуйте 20 хвилин під кришкою. Додайте нарізану дрібними кубиками картоплю. Коли вона буде готова, покладіть лавровий лист і зелень.Відваріть локшину, розкладіть по тарілках. Додайте м'ясо з овочами, кількість бульйону - за бажанням.
Лагман зі свинини з овочами
Якщо ви більше любите свинину, то вам сподобається цей варіант лагмана. Можна поекспериментувати і взяти заморожені овочі, хоча зі свіжими, звичайно, смачніше.
- Свинина - 500 г
- Локшина - 200 г
- Морква - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Помідор - 2 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Вода - 3 склянки
- Олія - 3 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Петрушка, кріп, зелена цибуля - кілька гілочок
- Часник - 2 зубчики
Наріжте м'ясо кубиками, покладіть в розігріту олію та готуйте на середньому вогні протягом 25 хвилин. Додайте цибулю, нарізану півкільцями, кубики моркви і перцю, перемішайте. Бланшуйте помідори і зніміть з них шкірку, наріжте кубиками і додайте до овочів з м'ясом. Додайте окріп і варіть на повільному вогні 40 хвилин. Коли м'ясо з овочами будуть готові, покладіть кубики картоплі. Варіть ще 10-15 хвилин, посоліть. Відваріть локшину, розкладіть її по тарілках, додайте м'ясо з овочами, посипте подрібненою зеленню і часником.
Лагман з курки - дієтичний рецепт
Це полегшений варіант лагмана. Курку можна замінити індичкою.
- Куряче філе - 800 г
- Локшина - 200 г
- Помідор - 4 шт.
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 2 шт.
- Болгарський перець - 1 шт.
- Олія- 3 ст. л.
- Кріп, петрушка, кінза - кілька гілочок
- Сіль - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
Наріжте філе курки кубиками (3 см), обсмажте на розігрітій олії. Додайте нарізані кубиками помідори і цибулю і обсмажте протягом 5-7 хвилин. Додайте терту моркву, нарізаний соломкою болгарський перець. Обсмажте все протягом 5 хвилин. Додайте подрібнену зелень і тушкуйте на повільному вогні 45 хвилин. Посоліть і поперчіть. Відваріть локшину, розкладіть її по тарілках і додайте м'ясо з овочами.