depositphotos.com

Овочеві котлети з кабачків виходять соковиті, неймовірно смачні й анітрохи не поступаються м'ясним. Втім, якщо ви не можете відмовитися від м'яса, то приготуйте кабачкові котлети з фаршем, а під час посту - веганські котлети з кабачків. Трохи улюбленого соусу - і котлет вже немає на столі.

Котлети з кабачків з сиром

Інгредієнти:

  • кабачки - 900 г;
  • твердий сир - 100 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • панірувальні сухарі - 100 г;
  • зелень - кілька гілочок;
  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • олія.

Натріть кабачки на крупній тертці, посоліть, перекладіть в сито - нехай стече сік. 

Відео дня

Молоді кабачки можна не чистити, старі потрібно почистити і прибрати насіння.

Натріть сир на дрібній тертці, порубайте зелень, подрібніть цибулю, пропустіть часник через прес. Змішайте кабачки, цибулю, сир, зелень, яйця, часник, панірувальні сухарі, посоліть і поперчіть. Сформуйте котлети, обсмажте на розігрітій сковороді з маслом до рум'яної скоринки з одного боку, переверніть, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин. За бажанням котлети можна запекти в розігрітій до 180°C духовці. 

Кабачкові котлети з картоплею

Ці кабачкові котлети пісні, в рецепті немає яєць - їх замінює картопляне пюре.

Інгредієнти:

  • кабачки - 700 г;
  • картопля - 400 г;
  • морква - 2 шт.;
  • борошно - 150-200 г;
  • кріп - кілька гілочок

  • зелена цибуля - кілька пір'їн;

  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком;
  • панірувальні сухарі.

Відваріть картоплю і зробіть з неї пюре, або використовуйте пюре, яке у вас залишилося. Натріть кабачки на крупній тертці й відіжміть, моркву також натріть. Змішайте картоплю, кабачки, моркву, посоліть, поперчіть. Додайте подрібнену зелень, борошно і ретельно вимішайте.

Зробіть котлети, обваляйте в сухарях і обсмажте на розігрітій олії або запечіть в розігрітій до 180°C духовці до готовності. 

Кабачкові котлети з фаршем

Інгредієнти:

  • кабачки - 300 г;
  • фарш - 300 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • борошно - 3 ст. л.;
  • сіль - за смаком;
  • чорний мелений перець - за смаком.

Натріть кабачки за допомогою великої терки і відіжміть з них сік. З'єднайте з фаршем, яйцем, борошном, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Сформуйте котлети, викладіть на деко з пергаментом і відправте запікатися в розігріту до 180°C духовку на 30-40 хвилин. Або обсмажте котлети на розігрітій сковороді з олією.

Раніше ми розповідали, як приготувати хрусткі та соковиті деруни, які не розвалюються.

Вас також можуть зацікавити новини: