Ілюстрація / REUTERS

У школі міста Зарічне Пензенської області на час проведення ЄДІ в туалетах зняли двері і стежили, як випускники справляють нужду.

Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на 1pnz.ru.

Читайте такожРосійський школяр, який побував в унітазі, продовжує тероризувати містян - росЗМІ

Про ситуацію стало відомо після скарг школярів у соцмережах. За словами учнів, в туалеті ні в одній кабінці не було дверей. Крім того, у приміщенні перебували спостерігачі з міського департаменту освіти, які повинні були припиняти спроби школярів використовувати шпаргалки. Одна з учениць опублікувала пост у «ВКонтакте», в якому заявила, що такі заходи потрапляють під статтю 137 КК («Порушення недоторканності приватного життя»).

Зазначається, що Зарічне — закрите місто, школа №226, що знаходиться в ньому, - єдина, де можна скласти іспит. Керівництво установи пояснило - те, що трапилося, було вимушеним заходом.

«У деяких кабінках двері відсутні, і було ухвалене рішення прибрати всі, щоб випускники перебували в рівних умовах", - процитувала слова адміністрації школярка, яка поскаржилася.

Напередодні проведення іспиту губернатор регіону Іван Бєлозерцев заявив про важливість створення комфортних умов для випускників, які здають ЄДІ і ОДІ. За його словами, для дитини величезний стрес, коли її ловлять з телефоном і позбавляють можливості складати іспит.

«Треба вибудувати систему таким чином, щоб при суворому дотриманні закону не було умов для стресових ситуацій», — сказав Бєлозерцев.