У підмосковній Коломні водій "Яндекс.Таксі" не випускав пасажира із салону і погрожував йому зґвалтуванням. Конфлікт стався через незгоду таксиста з тарифами сервісу. Пасажир записав загрози на відео й звернувся до поліції.

Студент з Москви Матвій Гальчанський у розмові з журналістами висловив сподівання, що сервіси з надання послуг таксі будуть ретельніше обирати водіїв, передає "360°".

"Адже на моєму місці могла опинитися безневинна подруга. Дівчинка, яка після такої зустрічі залишилася інвалідом на психіку. А в гіршому випадку поїхала б з ним", — заявив Матвій.

Читайте такожВ будинку зірки російського шансону знайшли тіло жінки – ЗМІ

У своєму Instagram він детально розповів про інцидент.

"Таксист на початку поїздки сказав, що поїздка буде коштувати одну ціну, я наполіг на іншій,  як її поставив "Яндекс.Таксі". Проте водій сказав, що не повезе з ціною "Яндекса", а тільки за своєю, почав хамити, грубіянити й погрожувати. У процесі поїздки він тримав мене за руки, щоб я не вибіг з машини, погрожував вивезенням за місто з метою зґвалтування, розправою", — написав Матвій.

Конфлікт він знімав на телефон. На кадрах водій погрожує пасажиру: "Я тебе хочу зґвалтувати просто. Ми їдемо сексом займатися, я ще блондинку не пробував". І намагається вихопити з рук Матвія телефон.

За словами пасажира, після погроз він подзвонив до поліції, і "водій заспокоївся". Молодий чоловік "втік з машини" і подякував поліцейським за допомогу. У соцмережах він також повідомив ім'я водія — Андрій Рибалко — й номер машини, на якій той працював.

В "Яндексі" прокоментували ситуацію. Там зазначили, що водій вже заблокований і більше не зможе працювати із сервісом.

Як повідомлялося, у Москві таксист зґвалтував клієнтку, але довіз її до зупинки. Так він відзначив своє 8 Березня.