REUTERS

У Санкт-Петербурзі затримали і згодом заарештували двох 22-річних уродженців Киргизстану, обвинувачених у нанесенні графіті із закликом до вбивства президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє "Настоящее время" з посиланням на прес-службу судів міста, підозрювані через трафарет близько 40 разів нанесли на міські будівлі в Петроградському і Центральному районах зображення президента РФ Володимира Путіна в супроводі напису "Побачиш – убий".

"Це було розцінено слідчими як заклики до тероризму. Суд заарештував чоловіків на два місяці, до 27 березня 2020 року, крім тероризму їх звинувачують також у вандалізмі", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Росії поліція розгледіла у прізвиську х***про натяк на Путіна та оштрафувала активіста

За даними слідства, графіті почали з'являтися 27 січня, і в цей же день в службу "02" зателефонували мінімум чотири петербуржці, які повідомили, що на фасадах будинків з'явилися погрози на адресу Путіна.

Підозрювані стверджують, що ідея антипутінських малюнків належить не їм. Таке замовлення їм нібито передав невстановлений замовник (він фігурує в матеріалах справи як "анонім під нікнеймом Ломбард"). Саме він запропонував киргизам роботу через телеграм: за 5 тисяч рублів виготовити трафарет і наносити зображення на фасади будівель. Оперативники знайшли в автомашині, в якій пересувалися два чоловіки, балончики з акриловою фарбою.

Як повідомляв УНІАН, Путін сьогодні доручив опрацювати питання посилення відповідальності за образи.