У РПЦ вводять нові санітарні правила / Ілюстрація - фото УНІАН

Московська єпархія РПЦ у зв'язку з епідемією коронавіруса ввела низку санітарних правил для церковних служб. Зокрема, священникам рекомендують поки не подавати парафіянам "хреста для цілування" і утримуватися від «подання руки для цілування»

Читайте такожРосіяни переплутали бурятських артистів з хворими на коронавірус китайцями і викликали поліцію

Нова «Інструкція настоятелям парафій, ігуменам та ігуменіям монастирів Московської єпархії у зв'язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції» була опублікована на офіційному сайті Московського Патріархату.

Відео дня

Інструкція передбачає цілу низку санітарних обмежень. Наприклад, викладати «запивання» рекомендують тільки індивідуально — окремо кожному причаснику — в одноразовому посуді. Для роздачі антидору закликають використовувати одноразові гігієнічні рукавички, а причасникам слід "утримуватися від цілування Чаші".

«Замість преподання хреста для цілування по закінченні Божественної літургії та інших служб рекомендується покладати хреста на голови парафіян», - йдеться в інструкції.

«Священнослужителям рекомендується утримуватися від преподання руки для цілування», - зазначили в Єпархії.

Окрім іншого, пропонується регулярно обробляти дезінфікуючими розчинами ікони, які перебувають у храмі, і до яких прикладаються парафіяни.

Нагадаємо, в Москві вирішили побудувати мегахрам площею 17 тисяч квадратних метрів.