Олександр Агейкин / фото: соцмережі

У Москві на 49-му році життя від коронавірусу помер настоятель Богоявленського кафедрального собору в Єлохові протоієрей Олександр Агейкин, який закликав не закривати храми під час пандемії.

Читайте такожТепер коронавірус не пройде: у Москві вирішили побудувати мегахрам

Про його смерть повідомили в Telegram-каналі робочої групи з коронавірусу при патріархові.

«Відійшов до Господа протоієрей Олександр Агейкин, настоятель Богоявленського Єлоховського кафедрального собору в Москві», - йдеться в повідомленні.

Пізніше на сайті РПЦ з'явилося повідомлення, в якому підтверджувалося, що причиною смерті настоятеля став COVID-19.

«Батько Олександр помер після важкої хвороби від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією», - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що Агейкин не раз стверджував, що храми під час пандемії закривати не потрібно, так як "Бог всіх вилікує".

Богоявленський кафедральний собор в Єлохові — це головний собор Московської єпархії. Олександр Агейкин з 2017 року був призначений заступником керівника адміністративного секретаріату Московської патріархії. Також паралельно він обіймав посаду голови Церковно-громадської ради при патріархові розвитку російського церковного співу.

Як повідомляв УНІАН, патріарх Московський і всієї Русі Кирило звернувся до вірян із закликом молитися вдома, а не в храмах, щоб убезпечити себе від хвороби в дні пандемії коронавірусу.

Читайте також: