У Москві звільнили санітара "ковідного" госпіталю / фото twitter.com/qropty

У Москві санітар "ковідного" госпіталю в Льодовому палаці "Крилатське" Саїданвар Сулаймонов повідомив, що його звільнили після того, як він опублікував в Твіттері фотографію, зроблену в день акції "любов сильніша страху".

Медичний працівник зробив знімок під час робочої зміни в госпіталі - в кадрі він стоїть в захисному костюмі і світить ліхтариком, пише Медуза.

"Оскільки я працюю в "червоній зоні", у мене не було можливості вийти на вулицю і сфотографуватися. Я вирішив зробити це всередині госпіталю», - розповів Сулаймонов в треді в Твіттері.

Відео дня

Через 15 хвилин після публікації його знімок помітили ЗМІ. Після цього старша медсестра викликала санітара "на килим", але бесіда в підсумку так і не відбулася.

"Мене звільнили з ранку. Рішення було ухвалене старшими менеджерами. Оскільки я працював на компанію, яка співпрацює з госпіталем. Звільнення пройшло тихо і спокійно. Попросили забрати всі речі з шафки і ключі від роздягальні попросили назад. < ... > Ось так відразу я позбувся роботи через свою громадянську позицію. Ось так в Росії чинять з усіма інодумцями. Ось так в Росії немає репресій у бік неугодних", - написав санітар.

Санітар пропрацював у госпіталі два з половиною місяці, починаючи з грудня 2020 року. Після звільнення він попросив у Твіттері про фінансову допомогу.

Водночас представники профспілки «Альянс лікарів» запропонували медпрацівнику юридичну допомогу, оскільки, на думку представників організації, «очевидно, що при Вашому звільненні були порушені ваші права».

Інші новини на тему