Втекти від воєнкома в РФ стане складніше / фото ua.depositphotos.com

У Росії вирішили запровадити цифрові повістки в рамках весняного призову на строкову службу в армії. Про це заявив представник Генштабу Збройних сил РФ Володимир Цимплянський.

"Враховуючи позитивний ефект проведених заходів, співробітникам військових комісаріатів поставлено завдання в ході підготовки до весняної призовної кампанії, яка починається з 1 квітня, оповіщення громадян здійснювати в електронному вигляді", — сказав він на брифінгу.

За його словами, у російського Міноборони вже є єдина електронна база даних призовників. При цьому в тих випадках, коли надіслати "цифрову повістку" не буде технічної можливості, її передаватимуть звичайним способом.

Відео дня

Тим часом з російського електронного сервісу "Держпослуги" (приблизний аналог українського сервісу "Дія") вже зникла можливість видалення облікового запису. Як пише "Медуза", відповідна кнопка зникла з меню в ПК-версії сайту, а в мобільному додатку при спробі нею скористатися випадає повідомлення "функція недоступна".

Журналісти також помітили, що інструкція з видалення аккаунта зникла з розділу техдопомоги на "Держпослугах". У техпідтримці кажуть, що видалити аккаунт можна тільки "через особисте звернення".

Мобілізація в Росії

Напередодні російський диктатор Володимир Путін підписав указ про проведення весняного призову юнаків на строкову службу в армію. Цього року хочуть відправити у війська рекордні 147 тисяч осіб. В теорії російських строковиків зараз не відправляють на фронт, але вони використовуються поблизу від українського кордону, де по ним часто "прилітає".

За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, в даний час у російського командування немає планів провести другу хвилю мобілізації резервістів для участі у війні проти України. Він стверджує, що раніше призваних резервістів і нових добровольців цілком вистачає для продовження війни.

Тим часом американський "Інститут вивчення війни" вважає, що плановий весняний призов строковиків може перешкодити військкоматам проводити приховану мобілізацію "добровольців" для фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: