У РФ філери несертифіковані / фото ua.depositphotos.com

Операція зі збільшення грудей цьогоріч у Росії подорожчала мінімум в два рази. Якщо до повномасштабного вторгнення РФ в Україну це коштувало 5-7 тисяч доларів, то сьогодні в середньому 15 тисяч. 

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, ціни підскочили через дефіцит імплантів. Про це говорять й пластичні хірурги. Зазначається, що виробники якісних імплантів припинили постачати свій товар до Росії у відповідь на повномасштабне вторгнення Путіна в Україну. 

І якщо в РФ все-таки потрапляють якісь імпланти, то вони ввезені неофіційно. А це-  великі ризики для пацієнтів. 

"На всі ці імпланти не поширюються світові гарантії. Пацієнти не зможуть довести, що їм зроблена операція цими імплантами", - каже пластичний хірург Андрій Якобчук.

Ризиковано в РФ сьогодні і збільшувати губи або ж змінювати овал обличчя, адже іноземні виробники філерів для контурної пластики теж відмовилися працювати з російськими косметологами. 

Як зазначає лікар-косметолог Ольга Сніцар, ті препарати, які є зараз на ринку РФ, вони не мають жодної сертифікації, тобто це підробка. Наприклад, російська блогерка опублікувала фото дівчини, якій ввели неякісний азіатський філер. Результат, як то кажуть, на обличчі.

На відео показали, як косметологи спотворюють росіянок через санкції

Проблеми в РФ не тільки з філерами, але й з апаратами, на яких працюють косметологи. Деякі компанії перестали поставляти в Росію сучасне обладнання, а також обслуговувати раніше поставлене.

І хоча в Росії заявляють про імпортозаміщення, але виробляти самостійно якісні імпланти та обладнання просто нереально.

"Тож, російські дівчата, напевно, Путін тоді звертався саме до вас: "Нравится, не нравится - терпи, моя красавица", - підсумували журналісти.

Раніше російські б'юті-клініки зіткнулися з дефіцитом ботоксу після того, як американська біофармацевтична компанія AbbVie оголосила про припинення поставок в РФ продуктів, що використовуються в естетичній медицині.

Вас також можуть зацікавити новини: