З нових шкільних підручників прибрали згадки про Київ / фото ua.depositphotos.com

В Росії у новій редакції підручника "Навколишній світ" для четвертого класу, випущеного видавництвом "Просвещение", прибрали згадки про Київ у розділах про історію Київської Русі.

Про це повідомляє "Медіазона", яка ознайомилася з кількома сторінками нової версії підручника і порівняла їх з версією 2021 року. Відредаговані підручники повинні потрапити до шкіл до кінця весни і будуть використовуватися в наступному навчальному році.

У старому виданні говорилося, що літопис "Повість минулих літ" написав чернець Києво-Печерського монастиря Нестор. У новій версії Нестор став просто ченцем, без уточнення місця служби. 

Відео дня

"Медіазона" також зауважила, що у версії підручника 2021 року говорилося, що князь Володимир хрестив весь народ у Києві, а в новій версії — "у столиці". Також змінилася фраза "після смерті Олега в Києві став правити князь Ігор". Тепер вона звучить так: "після смерті Олега Руссю став правити князь Ігор".

Ситуація в РФ - останні новини

В Росії суд оштрафував пенсіонерку на 40 тисяч рублів за те, що вона "вихваляла" президента України Володимира Зеленського.

В Росії продовжують боротися з іноземними компаніями. Минулого року YouTube закрив державний канал "Дума ТВ", проте керівництво країни – терориста не здалося-вони подали позов на відеохостинг до суду. 

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін обурився, що в Конституції Росії не зафіксована національна "ідеологія".