Ілюстрація / REUTERS

Сенат США у середу, 16 травня, проголосував за збереження принципу "мережевого нейтралітету", відмовившись таким чином підтримувати рішення Федеральної комісії з комунікацій про його скасування.

За збереження правил, введених адміністрацією Обами, у верхній палаті Конгресу проголосували 52 сенатори. 47 сенаторів виступили проти, передає Голос Америки.

Демократам, які в Сенаті заявляли, що скасування норм "мережевого нейтралітету" підірве позиції малого бізнесу в США, вдалося використати законодавчу норму, що дозволяє блокувати рішення федеральних відомств.

Відео дня

Читайте такожПринцип "мережевого нейтралітету" у США планують скасувати з 11 червня

Норми "мережевого нейтралітету" зобов'язують інтернет-провайдерів надавати рівні умови користувачам, забороняючи великим компаніям в односторонньому порядку сповільнювати швидкість передачі даних в мережах або блокувати будь-який контент.

Як пише "Голос Америки", незважаючи на результати голосування в Сенаті, законопроект майже не має шансів на затвердження в Палаті представників. Контрольований республіканцями Конгрес у грудні минулого року підтримав рішення Федеральної комісії з комунікацій, і для скасування цієї ініціативи демократам в нижній палаті необхідно додатково отримати голоси не менше ніж 25 республіканців.

Як повідомляв УНІАН, Федеральна комісія з комунікацій США (FCC) у грудні 2017 року скасувала принцип "мережевого нейтралітету", який зобов'язував інтернет-провайдерів однаково ставитися до будь-якого трафіку.