Названа головна загроза людству / фото Micaela Parente/Unsplash

Міжнародна група вчених прийшла до висновку, що головними загрозами для людства є поширення ожиріння, недоїдання і зміна клімату.

У той же час ці проблеми взаємопов'язані і формують так звану глобальну синдемію. Про це повідомляє видання Science Alert.

На думку дослідників, ожиріння і недоїдання мають одну і ту ж причину — недосконалість продовольчої системи та політика, яка спрямована виключно на економічне зростання і така, що ігнорує шкідливі наслідки для здоров'я.

Відео дня

Читайте такожNewsweek: Штучному інтелекту забракне розуму відібрати планету людства

Факторами, що сприяють зміні клімату, є сільськогосподарська промисловість, що виробляє продукти харчування, транспорт, видобуток корисних копалин і зневага до шкідливих наслідків для екосистем. Об'єднання всіх трьох глобальних проблем допоможе розробити методи боротьби з їх причинами, в тому числі політичною «інерцією», вважають фахівці.

Така інерція викликана відсутністю суспільного попиту на зміни, неадекватними політичними рішеннями, а також просуванням інтересів найбільших виробників продуктів харчування. Автори дослідження виступають за укладення глобального договору, що обмежує вплив корпорацій, а також за створення фонду для підтримки громадських рухів, що вимагають прийняття політичних заходів.