Сервіс дозволяє обмінюватися в зашифрованому вигляді файлами об'ємом до 2,5 ГБ \ fotokanal.com

Розробник популярного інтернет-браузера Firefox компанія Mozilla представила безкоштовний сервіс Send, який дозволяє обмінюватися в зашифрованому вигляді файлами об'ємом до 2,5 ГБ.

Читайте такожGoogle, Facebook і Twitter домовилися боротися з фейковими новинами в ЄС

Сервіс схожий на інші файлообмінні сервіси, але з єдиною відмінністю: файл захищений наскрізним шифруванням, передає kommersant. Користувач заходить на сайт Firefox Send, завантажує файл, який автоматично захищається наскрізним шифруванням, потім копіює посилання на файл в сервісі Send і відправляє його потрібному адресату. При необхідності файл можна захистити паролем і виставити термін, після якого файл буде автоматично знищений. Максимальний обсяг пересилаючих файлів в 2,5 ГБ доступний користувачам браузера Firefox або користувачам, що створили обліковий запис на сервісі Send. Без реєстрації в сервісі і без використання Firefox доступна відправка файлів об'ємом до 1 ГБ.

Відео дня

Віце-президент Mozilla Нік Нгуєн пообіцяв, що до кінця тижня сервіс Send буде доступний і в якості додатку (в бета-версії) для ОС Android.

Останнім часом у низці країн поновилася дискусія між владою і технологічними компаніями з приводу шифрування листування та інших користувальницьких даних. Влада намагається домогтися співпраці з боку компаній, пояснюючи це необхідністю боротьби з тероризмом. Однак багато компаній чинять опір, вважаючи, що необхідні владі «вбудовані ключі» для дешифрування є неможливими з технічної точки зору і можуть бути використані для зловживання повноваженнями або продажу даних користувачів.