Плутон-Харон / nasa.gov

Згідно з отриманими вченими даними, Гідра має неправильну форму, схожу на бульбу картоплі, і розміри 43 на 33 км, повідомляється на сайті NASA передає Lenta.ru. Відбивна здатність супутника (частка падаючого світла, яке не проникає всередину небесного тіла, а відбивається від нього) займає проміжне положення між такою величиною для Плутона і Харона (і дорівнює 40%), що свідчить про те, що Гідра, швидше за все, покрита водяним льодом.

Читайте такожСупутник Плутона Гідра виявилася світом водяного льоду

Також вчені виявили на супутник Плутона темну кільцеву структуру діаметром близько 10 км. Природа її поки не зрозуміла. В момент спостереження за Гідрою станція New Horizons знаходилася на відстані більше 640 тис. км від неї.

Відео дня

Гідра була відкрита в 2005 році космічним телескопом Hubble. З тих пір розміри і відбивна здатність супутника Плутона точно відомі не були.

Станція New Horizons 14 липня 2015 року на швидкості близько 14 км на секунду наблизилася до Плутона на мінімальну відстань - 12,5 тис. км. На цей час припала основна частина дослідницької роботи. Місія New Horizons повинна завершити роботу в середині 2020-х років.

Основним завданням станції New Horizons є вивчення Плутона і його супутника Харона. Наукове обладнання, встановлене на ній, призначене для збору даних про можливу наявність магнітосфери у карликової планети, про склад її атмосфери і будову поверхні, а також взаємодію з Хароном.