Sony буде випускати вінілові платівки / Фото B. Rappi via flickr.com

Компанія Sony з березня 2018 року планує відновити власне виробництво вінілових платівок. Завод по виробництву вінілу відкриється в префектурі Сідзуока, повідомляє Meduza.

Sony і раніше випускала платівки, але замовляла тиражі у сторонніх виробників. В Японії зараз працює лише один завод по виробництву вінілу, і його потужностей недостатньо, щоб забезпечити попит на пластинки.

Читайте такожЯпонська компанія готується зняти з виробництва відеомагнітофони

Відео дня

Очікується, що Sony буде випускати платівки не тільки груп, права на які належать цьому лейблу, але й виконувати замовлення сторонніх лейблів. У компанії відзначають, що попит на вініл в останні роки зростає, причому зростання відбувається в основному за рахунок молодого покоління.

Sony закрила виробництво вінілових платівок у 1989 році. У компанії очікували, що цей формат повністю замінять компакт-диски.

В останні роки попит на вінілові платівки значно зростає. У 2016 році в США було продано понад 13 мільйонів платівок, що на 10 відсотків більше, ніж роком раніше. У лідерах продажів серед платівок в основному виявляються нові і класичні альбоми рок-груп.