Американські астронавти Боб Бенкен та Дуг Херлі в рамках місії Demo-2 27 травня відправляться у політ з історичного стартового майданчика комплексу LС-39A у Флориді. Зроблять вони це на космічному кораблі SpaceX Crew Dragon за допомогою ракети-носiя Falcon 9. Через день вони повинні будуть пристикуватися до МКС. Ця місія стане першим випробувальним польотом космічного корабля SpaceX з екіпажем на борту. Її тривалість буде визначена пізніше.

Читайте такожСША запустять на орбіту секретний космічний літак X-37B

На відео, яке оприлюднили в NASA, астронавти вперше показані в тренувальних костюмах. Вони знаходяться у симуляторі Crew Dragon, де демонструють сенсорне управління капсулою. Також вони проходять тренування у костюмах під водою.

Обидва астронавти - ветерани космічних польотів, обидва починали як військові пілоти та у 2000 році стали астронавтами NASA.

Читайте такожSpaceX Ілона Маска відправить Тома Круза в космос для зйомок бойовика

Перший за 10 років запуск астронавтів на МКС, який відбудеться на території США, запланований на 27 травня о 16:32 (23:32 за київським часом) зі стартового майданчика у космічному центрі імені Кеннеді. Корабель SpaceX Crew Dragon на МКС доставить ракета Falcon 9.

Попри пандемію коронавірусу, космічне агентство вирішило не скасовувати запуск. Спостерігати за епохальною подією можна буде в режимі онлайн. Зазначимо, місія стане першим випробувальним польотом космічного корабля SpaceX з екіпажем на борту.