Фото ua.depositphotos.com

18 серпня в Україну прибув впливовий підприємець, засновник аналога "Силіконової долини" в Саудівській Аравії Абдулрахман Алолая. Його інвестиційна компанія TaibahVally - одна з найбільших в країні, формує інноваційний хаб, який фокусується на пошуку і підтримці технологічних стартапів, менторстві, інвестиціях у сфери освіти, Інтернету речей, штучного інтелекту і блокчейна.

Абдулрахман Алолая - візіонер і лідер саудівського інвестиційного ринку. На даному етапі він активно веде пошук нових можливостей для інвестицій, тому цікавиться українським технологічним потенціалом.  

Інвестори з Саудівської Аравії зацікавилися українськими технологіями

Приймаюча сторона - Дмитро Буравель і Олександр Чечуга, співвласники української компанії BlockHunter, яка працює у сфері обладнання для майнінгу криптовалют і інвестицій в блокчейн-технології, крім цього підприємці займаються розробкою систем зберігання електроенергії і технологій з переробки відходів; а також Роман Мовчан – власник і СЕО компанії PrimeBerry, найбільшого виробника і експортера ягід з України. 

Відео дня
Інвестори з Саудівської Аравії зацікавилися українськими технологіями

"Ми вже давно працюємо з інвесторами з Близького Сходу і раді почати співпрацю з інвесторами з Саудівської Аравії. І те, що засновник TaibahVally зацікавився нашими розробками і вирішив відвідати Україну, свідчить про високий потенціал вітчизняних технологічних компаній. Саудівська Аравія зараз шукає нові можливості для розвитку свого технологічного сектора і Україна, з її досвідом і рівнем фахівців, може легко ці потреби задовольнити" - підкреслив Дмитро Буравель.

В рамках візиту відбудеться зустріч арабських гостей з представниками Міністерства цифрової трансформації. Також Абдулрахман Алолая відвідає офіси кількох українських технологічних компаній, серед яких UNITCity і ДіяCity, зустрінеться з українськими посадовцями і бізнесменами, щоб обговорити перспективи співпраці України і Саудівської Аравії в сфері інноваційних технологій. Зокрема, Саудівській Аравії цікаві українські розробки в сферах освіти, блокчейна і цифрової держави.

Довідка:

TaibahVally - інвестиційна компанія, яка створена в 2018 році, щоб розвивати в Саудівській Аравії інфраструктуру для цифрової трансформації. Компанія інвестує в технологічні рішення в області інформаційних технологій, охорони здоров'я, освіти і навчання, а також в сучасні технології, включаючи технологію блокчейн, Інтернет речей і штучний інтелект.