Робот-адвокат вперше буде брати участь у судовому засіданні \ russianseattle.us

Вперше робот-адвокат братиме участь у судовому засіданні - у лютому на слуханнях він консультуватиме відповідача. Майбутнє судове засідання увійде в історію.

Перший у світі робот-адвокат від компанії DoNotPay працюватиме у смартфоні обвинуваченого та слухатиме коментарі, щоб надавати своєму клієнту інструкції щодо того, що говорити під час дебатів, передає DailyMail.

Де саме буде проходити суд, звинувачення та ім'я підсудного не розголошуються.

Відео дня

Творці робота так налаштували аудіоінструмент, щоб він не реагував на заяви людей миттєво, а робив це після завершення обговорення, проаналізувавши коментарі, а вже потім представив рішення.

"Вся справа в мові, і це те, за що юристи беруть сотні або тисячі доларів за годину", - сказав творець робота Джошуа Браудер, який вірить, що його винахід колись замінить юристів.

На сайті компанії DoNotPay вказано, що їхня технологія також може бути використана, щоб перемогти бюрократію; знайти приховані гроші і судитися з будь-ким. Там навели приклад, що робот-адвокат знається на законах про права споживачів, зокрема про скасовані та затримані рейси та платежі, прав на робочому місці тощо.

Штучнй інтелект у судах

Першим у світі штучний інтелект у залі суду застосував Китай. У липні 2022 року стало відомо, що країна використовує цю технологію для "вдосконалення" судової системи, рекомендуючи закони, складаючи документи та попереджаючи про "ймовірні людські помилки" у рішеннях.

Тепер судді повинні консультуватися з штучним інтелектом у кожній справі і якщо вони порушують його рекомендації, то повинні подати письмове пояснення причин.

Китай розробляє систему "розумного суду" з 2016 року, коли головний суддя Цян Чжоу закликав до технології для підвищення "справедливості, ефективності та довіри" до судової системи.

Вас також можуть зацікавити новини: