Бойовики звільнили стрілка через "порушення дисципліни" / Фото npu.gov.ua

В м. Щастя оперативники Управління карного розшуку затримали 31-річного мешканця м. Довжанськ (раніше м. Свердловка), який перебував у складі НЗФ, як боєць так званого «МВД ЛНР».

Читайте такожУ Харкові при спробі підірвати пам'ятник воїнам УПА за наказом спецслужб Росії затримали жінку

Як повідомляє Нацполіція, чоловік розповів про те, що на початку 2017 року після звільнення з місць позбавлення волі він за пропозицією свого товариша вступив до так званої «народної міліції «ЛНР». Його призначили стрілком.

Пройшов військову підготовку на полігоні, приймав участь в повномасштабних навчаннях, організованих російськими кураторами для двох НЗФ – «ЛНР» та «ДНР», де бойовики використовували бойову техніку та боєприпаси. Після проходження «бойового хрещення» безпосередньо утримував позиції окупантів у с. Новосвітлівка, х. Вишневий дол та с. Весела Гора.

В жовтні 2017 року через порушення дисципліни чоловіка звільнили. Не маючи змоги ніяк себе реалізувати, через нестачу роботи, грошей та їжі, він вирішив «пробратися» на територію України, щоб доїхати до тітки аби почати життя з «чистого аркуша».

Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Луганщині затримали колишнього співробітника "МВС ЛНР".