Фото facebook.com/Evalution.ukraine

Акції прихильниць Evalution вже пройшли Києві та Львові і скоро охоплять інші регіони. Молоді дівчата вдягнули жовті спідниці і вийшли на площі, тримаючи плакати зі словами «Я красива, але це не моя професія», «Українка – не секс-товар», «Важко бути одночасно розумною і красивою в Україні?».

Активістки насамперед виступають проти стереотипу доступної української красуні, проти секс-туризму та відношення до української дівчини виключно як до товару. Вони об'єднуються, щоб зруйнувати цей образливий стереотип і боротися за новий позитивний імідж українки.

Акції проходили на Майдані Незалежності в Києві, площі Ринок у Львові під час святкових заходів, коли там було дуже людно. Дівчата кажуть, що хотіли, щоб їх помітили якомога більше людей, особливо іноземців.

Відео дня

«Ми хочемо, щоб іноземці побачили зовсім інших українок - сильних, вільних, тих, що створюють свої проекти. Щоб побачили, що молода українка - це не товар, не красива іграшка або невибаглива наречена, - розповіла одна з учасниць руху. - Крім того, ми закликаємо успішних дівчат, які вже побудували гарну кар'єру і реалізували свої проекти, приєднуватися до Evalution, щоб давати приклад і надихати інших».

Активістки закликають молодих українок приєднуватися і разом довести, що дівчата в Україні можуть бути одночасно красивими і успішними, можуть розвиватися та будувати кар'єру, а не ставати секс-товаром.

Прихильниці Evalution відзначають, що зараз дівчині в Україні розвиватися складно. Цьому заважають не тільки образливі стереотипи, а й проблема з отриманням якісної освіти з актуальних професій.

«Особливо для дівчат із сіл та райцентрів, - підкреслила учасниця руху. - Їм вкрай складно пробитися і зробити кар'єру. Тому, на жаль, вони вибирають більш легкий варіант - просто вийти заміж. Нас століттями виховували так: головне - вдало вийти заміж. Але в сучасному світі, світі рівноправності у дівчини є багато шляхів для розвитку. І ми хочемо прикладами успішних українок показати, що є інший шлях. Ми хочемо сказати: ти не одна, ти можеш більше. Сучасна українська дівчина - зовсім інша!»