Ілюстрація / REUTERS

У Луганській області чоловіка, який охороняв військову техніку «ЛНР», засуджено до шести років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, слідчі підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно громадянина України за фактом участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України).

«Під час досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що житель Луганська брав участь у злочинній діяльності не передбаченого законом збройного формування на так званій посаді «стрілка 2-ї окремої мотострілкової бригади народної міліції «ЛНР», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСпостерігачі ОБСЄ: в Україну через окуповану ділянку кордону приїхав похоронний фургон з Росії

«Протягом 2017 року учасник збройного формування здійснював охорону військової техніки так званої «народної міліції» «ЛНР», яка із застосуванням тяжкого озброєння з 2014 року по теперішній час вчиняє обстріли позицій, військових, цивільних об’єктів та населення на території Луганської області. Крім того, він чергував на одному з блокпостів Краснодонського району Луганської області, з метою не допущення доступу спостерігачів місії ОБСЕ до місць перебування військової техніки», - зазначили у прокуратурі.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України, і призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років.

Як повідомляв УНІАН, раніше безпілотник СММ ОБСЄ помітив на Луганщини конвой з 8 гаубиць бойовиків.