У вересні Юлія Грузкова вийшла заміж та зробила ремонт / Юлія Грузкова/Facebook

У Харкові 11 грудня в офісному приміщенні на вул. Сумській була знайдена повішеною успішна 46-річна нотаріус Юлія Грузкова. Наразі слідчі намагаються з'ясувати, чи дійсно її смерть була самогубством, або вбивством.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"11 грудня до поліції надійшло повідомлення, що в одному з офісів на вулиці Сумська знайдено тіло жінки. Помічниця прийшла зранку на роботу і побачила свого роботодавця повішеною", - заявила прес-офіцер Шевченківського відділу поліції Ірина Мусієнко.

Справу одразу занесли до ЄРДР за статтею "Умисне вбивство", але з приміткою "самогубство".

"Тіло було направлено до моргу для проведення розтину – судово-медичної експертизи. Її результати одразу ж будуть направлені до райвідділку для того, щоб ми зрозуміли, що стало причиною смерті", - додала Мусієнко.

У 90% випадків позначка "самогубство", за словами Мусієнко, визначає все подальше розслідування, але біографія Юлії Грузкової породжує серйозні питання, до того ж, її колеги не вірять у самогубство. У поліції вже є кілька версій, що могло стати причиною смерті успішної жінки-нотаріуса з 20-річним стажем.

Читайте такожНа Тернопільщині жінка хотіла видати вбивство чоловіка за самогубство

"Основна версія - самогубство. Якщо судово-медична експертиза виявить, що жінка померла не від "петлі", а, наприклад, від удару - тоді будуть розглядатися всі версії... Але зміст передсмертної записки не пов'язаний з професійною діяльністю", - повідомили в Шевченківському відділі поліції.

За інформацією, яку підтвердили джерела ТСН, в прощальній записці Грузкова вибачалася перед власною дочкою. Нібито жінка більше не могла страждати через їх сварки і неможливість з нею спілкуватися. Але колеги і знайомі Грузкової в цю версію не вірять, тому що конфлікт нотаріуса з дочкою стався вже давно.

Про нетиповість способу, який обрала жінка, щоби піти з життя, наголошує і психолог із 20-річним стажем Олена Неводнича.

"Повішення більш характерне для чоловіків, тому що воно вимагає певної підготовки. Жінкам властиво напитися таблеток, щоб заснути і не прокинутися. Жінка думає, як вона буде виглядати. Знаєте, для жінки властиво навіть прибрати в квартирі", - переконує психолог.

Відзначається, що тільки у вересні цього року Юлія Грузкова вийшла заміж, а в соцмережах писала, що "закохана та щаслива". Крім цього, жінка зробила ремонт у власній квартирі в центрі Харкова та була затребувана в своїй роботі настільки, що мала кількох помічників та величезний власний офіс у центрі міста.

"(Грузкова, - ред.) Цікавилася питаннями і діловодства, і закінчення звітів - кінцевого, літнього. Ну, тобто ніде і близько не звучало жодної нотки на самогубство, навіть песимізму не було", - додав президент Нотаріальної палати України Володимир Марченко.

Читайте такожУ Росії бабуся, мама і донька здійснили потрійне самогубство

Саме тому існує і інша версія смерті Юлії Грузкової – вбивство. Грузкова в цьому році вийшла заміж вдруге. Першого чоловіка Юлії - адвоката Олександра Грузкова - розстріляли вночі в центрі Харкова в січні 2015 року.

Адвокатською діяльністю він займався більше десяти років, вів кілька гучних справ, зокрема, пов'язаних із захистом міського голови. До цього чоловік працював в міліції, звідки його звільнили нібито за підозрою у вимаганні та зберіганні боєприпасів. Але в суді це не довели. Йому приписують заступництво бізнесмена Віталія Данилова і екс-прокурора області Василія Синчука, з яким Грузков разом навчався в школі. Деякі джерела стверджують, що адвокат в останні роки займався бізнесом - і вбивство могло бути пов'язано саме з ним. Так, одна з версій - гроші, які адвокат нібито заборгував впливовим людям, які могли вимагати їх з дружини.

"Її перший чоловік був убитий і буквально через якийсь проміжок часу її саму знаходять в офісі на своєму робочому місці повішеною. Напрошується відповідний висновок. А правоохоронні органи повинні працювати більш предметно, більш глибоко", - підсумувала Ганна Кохан.