Колишнього учасника АТО (позивний «Сармат») Віталія Олешка застрелили з мисливської рушниці / фото УНІАН

В міжнародному аеропорту «Харків» учора правоохоронці затримали підозрюваного у замовленні вбивства бердянського активіста, екс-бійця АТО з позивним «Сармат» Віталія Олешка.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

«Вчора при спробі перетнути кордон в міжнародному аеропорту «Харків» працівниками кримінальної поліції був затриманий житель Дніпра, який обґрунтовано підозрюється та є одним із замовників вбивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка, котрий був вбитий 31 липня у Бердянську», - написав Аброськін.

Відео дня

Читайте такожПідозрюваний зізнався у вбивстві ветерана АТО "Сармата" та вказав на замовника

Як повідомляв УНІАН, активіста, колишнього учасника АТО (позивний «Сармат») Віталія Олешка застрелили з мисливської рушниці у дворі його будинку-готелю 31 липня у Бердянську Запорізької області.

Того ж дня поліцейські затримали чотирьох колишніх учасників АТО за підозрою у вбивстві.

3 серпня суд заарештував чотирьох підозрюваних у вбивстві Олешка: Артема Матюшина, Олександра Обухова, Максима Владіміренкова і Миколу Ломаку. За версією слідства, саме Матюшин стріляв в Олешка. Підозрюваний також є учасником АТО, служив у батальйоні «Торнадо».

14 вересня в Запорізькій області був затриманий ще один підозрюваний в організації вбивства Олешка.

Поліція відпрацьовує кілька версій вбивства, зокрема, з політичних мотивів, на побутовому ґрунті або ж через бізнес-конфлікт.