Наразі триває підготовка оперативного резерву першої черги / фото facebook.com/UkrainianLandForces

У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що у разі зниження загроз вторгнення Російської Федерації, усі викликані на збори резервісти першої черги поїдуть додому до Різдвяних свят.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю ЗСУ.

Читайте такожРосія провела військові навчання в окупованому Криму

Відео дня

Зазначається, шо наразі триває підготовка оперативного резерву першої черги у навчальних центрах ЗСУ.

«Добігають кінця збори резервістів першої черги, що розпочались із введенням воєнного стану. Зазначені заходи тривають в рамках масштабної підготовки держави в умовах воєнного стану до готовності діяти та перемагати в умовах повномасштабного воєнного вторгнення противника», - повідомили у відомстві.

В Генштабі зауважили, що метою підготовки резервістів є відновлення навичок одних категорій військовозобов’язаних та навчання на гостродефіцитні спеціальності, які потребують до забезпечення військ підготовленим персоналом, інших.

Начальник Управління підготовки персоналу Головного управління підготовки ЗСУ Микола Губень розповів, що резервісти згадують набуті під час попереднього навчання знання та навички, свій бойовий, який вони набули під час участі в бойових діях в районі проведення операції Об’єднаних сил (Антитерористичної операції) та набувають нових знань.

Він повідомив, що до восьми навчальних центрів Збройних Сил України направлено більше трьох тисяч військовозобов’язаних, із всіх куточків нашої країни. Підготовку організовано за 42 військово-обліковими спеціальностями та більше ніж 120 різними спеціалізаціями (посадами).

Зазначається, що з метою більш якісної підготовки резервістів начальником Генерального штабу прийнято рішення щодо проведення військового стажування на первинних командних посадах у навчальних центрах до 250 курсантів вищих військових навчальних закладів.

«Спілкування з військовослужбовцями засвідчило, що серед них немає байдужих, і всі готові захищати Батьківщину зі зброєю в руках. Зазначене навчання забезпечує підтримання раніше набутих навичок, що дає можливість виконати не тільки поставлене завдання, але і зберегти своє життя. Для цього у програмах підготовки введено такі предмети навчання, як безпека бою та виживання», - зауважив Губень.

У Генштабі підкреслили, що «у разі зниження загроз, щодо вторгнення агресора на територію України, всі резервісти убудуть до Різдвяних свят додому та зустрінуть їх у колі своїх сімей і рідних».

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.