Епіфаній закликав молитися за полонених / фото УНІАН

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав вселенського патріарха Варфоломія та всі помісні православні церкви молитися за мир в Україні й за тих, кого утримують в полоні чи незаконному ув’язненні.

Про це Епіфаній сказав під час виступу у соборі святого Георгія в Стамбулі після церемонії вручення йому вселенським патріархом Варфоломієм томосу про надання автокефалії Православній церкві України.

Читайте такожПравославна церква України отримала томос (фото, відео)

Відео дня

«Разом з молитвами подяки ми також сьогодні підносимо до Бога прохання про наш український народ, який вже п'ять років страждає від війни, принесеної ззовні в наш мирний дім. Ми просимо Вашу всесвятість (вселенського патріарха Варфоломія – УНІАН), всю матір-церкву і всі помісні церкви молитися за справедливий мир для України і віримо, що, як Бог почув наші спільні щирі молитви про мир і єдність для нашої церкви, та виконав те, про що ми просили, так Господь почує ці молитви і дасть державі нашій мир і єдність, а українському народові - благополуччя і процвітання», - зазначив він.

«Особливо ми просимо Божого заступництва для тих, хто за свою любов до України зараз терпить полон, несправедливе ув'язнення чи переслідування, страждає від війни та поневолення», - додав митрополит Київський та всієї України.

Як повідомляв УНІАН, 5 січня вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про надання автокефалії Православній церкві України.

У томосі йдеться про те, що Вселенський патріархат визнає в межах політично сформованої території України канонічно автокефальну, самоврядну православну церкву.

У документі також викладені основні засади функціонування ПЦУ.

Сьогодні, 6 січня, у соборі святого Георгія у Стамбулі Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.