Соцмережі обговорюють новий скандал через російську мову в поїзді УЗ / фото forumdaily.com

Соцмережі активно обговорюють інцидент, що виник у потягу «Миколаїв — Івано-Франківськ», де військовослужбовець ЗСУ вимагав притягнути до відповідальності співробітницю потяга, що відмовилась обслуговувати його державною мовою.

Читайте такожОдіозна Фаріон порівняла російськомовних українців з ЛГБТ: «накидують свою патологію здоровому суспільству»

Відео інциденту було оприлюднено в Facebook. На ньому військовослужбовець скаржиться начальнику потяга на співробітницю вагону-ресторану.

Відео дня

«У вас в ресторані працює співробітник, який зовсім не володіє державною мовою. Я її попросив, щоб вона пропонувала свої товари українською мовою, а вона каже, що «У них в Николаеве все так говорят», - зазначив пасажир.

Він також затребував у керівництва назвати ім'я та прізвище співробітниці. Військовий має намір домогтися її звільнення.

«У мене таке враження, що мене в ГУЛАГ везуть, це ж мороз по шкірі», - зазначив він у відео.

Скандальне відео, опубліковане в п`ятницю, активно обговорюють користувачі Facebook, воно зібрало вже майже 60 тисяч переглядів. У позиції військовослужбовця знайшлися як прихильники, так і противнки.

Нагадаємо, в липні минулого року у Львові в потягу "Миколаїв - Івано-Франківськ" також розгорівся мовний скандал: провідниця відмовилася розмовляти з пасажиром українською мовою і нахамила йому.