На даний час водопостачання в будинках не відновлено \ УНІАН

В Одесі незаконно встановлений на тротуарі великий рекламний щит продавив асфальт, пошкодивши підземну трубу водогону, що стало причиною аварії і спричинило масове відключення населення від води.

Читайте такожВ Одесі через прорив припинено водопостачання в десятках будинків, затопило дороги і тротуари

Як повідомили УНІАН у прес-службі компанії «Інфоксводоканал», прорив водогону на Люстдорфській дорозі, що спричинив також автомобільні затори, стався через продавлювання асфальту.

Відео дня

«Попереднім обстеженням встановлено, що по вулиці Люстдорфська дорога, 17, сталося продавлення водогону діаметром 600 мм рекламним щитом компанії «Євроборд», - заявили в прес-службі.

Зазначається, що щит було встановлено без погодження з «Інфоксводоканалом» прямо над магістральною водогінною лінією великого діаметру. У компанії стверджують, що на даній ділянці водогону раніше аварійних ситуацій не виникало, він не належить до розряду зношених.

У прес-службі додали, що в місті почастішали випадки, коли торгові об'єкти, споруди та конструкції встановлюються хаотично, без погоджень з «Інфоксводоканалом».

«Це згодом приводить до сумних наслідків і аварійних ситуацій, а також перешкоджає оперативним ремонтним роботам. Звертаємо увагу, що фахівці компанії «Євроборд» на сьогодні так і не демонтували незаконно встановлений рекламний щит», - заявили в компанії.

На даний час водопостачання в будинках не відновлено.

У свою чергу, в прес-службі мерії Одеси заявили, що рекламна конструкція встановлена на підставі дозволу, виданого в 2012 році, згідно з комплексною схемою, затвердженою виконкомом. За даними мерії, на даній схемі водогін не значиться.

«Водогін проходить під проїжджою частиною вулиці, а конструкція - в районі тротуару. На місці прориву є стара асфальтна латка - видно, що раніше водогін ремонтували», - заявили в мерії.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі через прорив водогону припинено водопостачання в будинках на кількох вулицях, затопило дороги та тротуари. В районі 1-ої станції Люстдорфської дороги через велику кількість води утворився значний транспортний затор, багато легкових автомобілів не змогли проїхати.

Через аварію водопостачання припинено в будинках і установах на вулицях Краснова, Шклярука, Люстдорфській дорозі і на Адміральському проспекті.