Штраф для водіїв маршруток, які відмовляються везти ветеранів-пільговиків, можуть підвищити /  Ілюстрація - фото УНІАН

У Верховній Раді зареєстровано проект закону, який стосується збільшення штрафів за безпідставну відмову водіїв від передбаченого законом пільгового перевезення ветеранів.

Про це у Facebook повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Відео дня

Читайте також"Як хочеш, так і їдь": водій маршрутки під Києвом розлютив мережу своїм вчинком - накинувся на АТОшника (відео)

«Сьогодні в Раді зареєстровано законопроект, розроблений спільно з народними депутатами - Третьяковим О.Ю., Бурбаком М.Ю., Загорієм Г.В., Гаврилюком М.В., Шухевичем Ю-Б.Р., Рибчинським Є.Ю., Кожем’якіним А.А., який стосується збільшення штрафів за безпідставну відмову водіїв від передбаченого законом пільгового перевезення ветеранів», - зазначила міністр.

За її словами, мова йде про болючу тему, з якою час від часу стикаються пільговики в різних регіонах України. Ветерани бойових дій стикаються з побутовим хамством та недотриманням законодавства.

«Зараз за таке правопорушення встановлено штраф у розмірі 136 гривень. Ми запропонували збільшити його. Після консультацій та обговорення його піднято до рівня 2550 гривень, тобто, майже в 20 разів, хоча як на мене, можна було і вище підняти планку за зневагу Закону», - зазначила Фріз.