НСТУ не платитиме штраф Європейській мовній спілці за відмову від участі у Євробаченні / фото СТБ

Представники НСТУ прокоментували, чи передбачені для них штрафи через відмову України від участі у пісенному конкурсі "Євробачення-2019" у Тель-Авіві.

За словами представників Суспільного, під час переговорів з Європейською Мовною Спілкою (EBU), їм було повідомлено про рішення, повідомляє ТСН.

Читайте також"Катастрофічно вдарить по іміджу України": продюсер прокоментував скандал з Євробаченням

Відео дня

"Штрафів як таких не передбачено правилами. Йдеться не про штрафи, а про відшкодування. EBU ще не понесла жодних витрат. Справа України проводити Нацвідбір", - заявили представники під час прес-конференції.

Як повідомляв УНІАН, НСТУ відмовився посилати учасника від України на Євробачення до Тель-Авіву після скандалу з Нацвідбором.

Цього року в Національному відборі на Євробачення перемогла співачка MARUV. Однак суспільний мовник (НОТУ) та співачка не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019. Тоді в НОТУ заявили, що будуть вести переговори з іншими фіналістами Нацвідбору. 26 лютого група Freedom Jazz, яка посіла друге місце на Нацвідборі, відмовилася представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі після пропозиції НОТУ. 27 лютого, від участі у Євробаченні відмовився гурт KAZKA.